Vloerkleed voor in de woonkamer kopen

Laden...

Woonkamer tapijt

Met een prachtig tapijt maak je jouw woonkamer compleet! In het aanbod van Carpetright vind je een schat aan mogelijkheden. Laat je hier inspireren door alle opties.

24 van 234 producten

Pagina
per pagina

24 van 234 producten

Pagina
per pagina

Tapijt kopen voor in de woonkamer doe je bij Carpetright

Een tapijt moet helemaal jouw stijl zijn, functioneel zijn én gemakkelijk zijn in onderhoud. Dat zijn heel wat voorwaarden, maar bij Carpetright vind je talrijke tapijten die aan al die criteria voldoen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een tapijt koopt voor in je woonkamer? We inspireren je graag met nuttige tips en een blik op ons uitgebreide assortiment.

Kies een vorm die bij de woonkamer past

De vorm van het tapijt speelt een grote rol in de uitstraling van je ruimte. Overweeg je een groot rond tapijt met de tafel als centraal punt in de woonkamer? Of denk je eerder aan een klassiek rechthoekig tapijt voor de zetel dat vooral gezelligheid en warmte moet uitstralen? En zet je het tapijt dan parallel aan de zetel of speels diagonaal? Kortom, met een tapijt kan je alle kanten op.

Om verrassingen te voorkomen, is het slim om voor je aankoop met afplaktape aan de slag te gaan. Plak de gewenste afmetingen eens op de vloer. Zo wordt het nieuwe tapijt bijna tastbaar en krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten. Een groot tapijt kopen lijkt misschien overweldigend, maar in de praktijk kan dat heel goed meevallen. Even testen met tape en je weet het!

Speel met de kleuren én balans

De afmetingen van het nieuwe tapijt zijn belangrijk, maar dat geldt zeker ook voor de kleur(en). Kies je voor een effen tapijt of juist voor een kleurrijk tapijt voor in de woonkamer? Het is hoe dan ook slim om rekening te houden met de rest van het interieur en de vloer. Zorg ervoor dat de kleuren goed op elkaar aansluiten, zodat het tapijt naadloos integreert met de rest van de ruimte.

Zonlicht of kunstlicht?

Licht heeft een grote invloed op kleuren. Een donkergroen tapijt kan in een slecht verlichte ruimte bijna zwart lijken, terwijl datzelfde tapijt onder invloed van veel zonlicht juist heldergroen lijkt. Als je op zoek bent naar een tapijt voor in de woonkamer, is het verstandig om hier goed rekening mee te houden. Heb je veel en grote ramen, of is je woonkamer eerder gezellig en sfeervol met veel kunstlicht? Door die vragen te beantwoorden, kom je erachter wat je precies zoekt in een tapijt.

Kies het juiste materiaal

Ook het materiaal van het tapijt is van belang. Een hoogpolig tapijt voor de zetel geeft veel warmte, maar is misschien niet de ideale keuze als je kinderen hebt die regelmatig voor vlekken zorgen. Een tapijt kopen dat makkelijk schoon te maken en te onderhouden is, is ideaal bij intensief gebruik.

Van vast tapijt naar woonkamertapijt

Vind je net niet wat je zoekt? Bekijk dan eens onze vaste tapijten. Bij Carpetright leveren we graag maatwerk, wat betekent dat we van elk vast tapijt een tapijt op maat kunnen maken. Zo krijg jij een uniek tapijt voor jouw woonkamer in huis!

Huidige filters
  1. Geschikt voor (ruimte) Woonkamer Verwijder dit artikel
Naar boven