Vintage tapijt kopen? Kies een uniek exemplaar

Laden...

Kies voor karakter met een vintage tapijt

Zoals je ongetwijfeld weet, zijn er duizenden verschillende soorten tapijten en kan het enorm lastig zijn om precies dat tapijt te vinden dat voldoet aan al jouw wensen. Bij Carpetright vind je een breed assortiment tapijten in alle soorten, kleuren en materialen. Kortom, er zit zeker een tapijt voor je tussen. Maar welk tapijt is dat dan? Het kan lastig zijn om een keuze te maken en misschien ben je benieuwd welke tapijten er allemaal te vinden zijn. Denk dan ook eens aan een vintage tapijt. Bekijk hier onze vintage collectie.

10 producten

per pagina

10 producten

per pagina

Wat is een vintage tapijt?

Hoewel ‘vintage’ misschien wat chic klinkt, is de betekenis juist tegenovergesteld. Vintage is eigenlijk het Engelse woord voor tweedehands. Vintage heeft zijn weg naar België gevonden en wordt nu vaak gebruikt voor karaktervolle kleding, producten en andere voorwerpen die nog een ronde mee kunnen en veel stijl hebben. Officieel wordt het woord vintage niet specifiek gebruikt voor tweedehands spullen, maar voor spullen die afkomstig zijn uit de periode tussen 1920 en 1980 en nog in goede staat zijn. Vintage, tweedehands, retro: al die termen worden door elkaar gebruikt, maar in de wereld van de tapijten draait het dus om tapijten met ongelooflijk veel karakter met de mooiste kleuren en patronen.

Vintage tapijten zijn er bij Carpetright in alle soorten en maten. Zoek je iets unieks en is een effen tapijt niets voor jou? Neem dan online of in de Carpetright-winkel eens een kijkje in het vintage assortiment. Laat je verrassen door de verschillende stijlen van weleer en ontdek de meest uiteenlopende tapijten. Misschien vind je wel het perfecte tapijt dat aan al jouw wensen voldoet.

Extra tips

Vintage tapijten vormen een aparte categorie in de wereld van tapijten. De meeste tapijten zien er nieuw en strak uit, terwijl vintage tapijten juist karakter geven aan een ruimte en een beetje verouderd zijn, waardoor je een stukje geschiedenis in huis haalt. Maar waar moet je op letten als je van plan bent om een vintage tapijt te kopen? Hieronder hebben we enkele tips voor je verzameld.

  1. Kleur
    De kleur van jouw toekomstige tapijt of vloerkleed is misschien wel het belangrijkste. Ken je het gevoel dat je na het zien van een tapijt meteen verkocht bent? Dat is natuurlijk geweldig, maar dan moet dat tapijt wel passen bij de rest van jouw ruimte thuis. Als jouw woonkamer gedomineerd wordt door groen- en roodtinten, dan zal een vintage tapijt met veel gele en gouden tinten misschien niet de beste match zijn. Zorg ervoor dat het nieuwe tapijt past bij het geheel.
  2. Stijl
    Vintage tapijten komen in verschillende stijlen. Zo zijn er tapijten met veel bloemmotieven. Net als bij de kleur geldt: zorg dat de stijl aansluit bij de rest van je interieur.
  3. Maat
    Dit is een belangrijke factor bij elk tapijt. De maat moet passen bij de plek waar je het tapijt neer gaat leggen. Een tafel die net buiten het tapijt valt, ziet er raar uit. Let dus goed op de maat wanneer je een vintage tapijt gaat kopen.

 

Laat je inspireren

De categorie vintage tapijten is bijzonder omdat er zoveel uiteenlopende kleuren en materialen onder kunnen vallen. De enige gemene deler is dat de tapijten wat ouder zijn en dus voor een bepaalde sfeer in huis zullen zorgen.

Het is daarom slim om het assortiment goed te bekijken. Laat je verrassen door de mogelijkheden van de verschillende tapijten. De kans is groot dat je onverwacht een vintage tapijt tegenkomt dat aan al jouw wensen voldoet.

Carpetright helpt je graag

Met een vintage tapijt of vloerkleed kies je voor een origineel en uniek stuk in je huis. We begrijpen dat je misschien nog met enkele vragen zit. Weet dan dat de specialisten van Carpetright over de nodige ervaring beschikken om je het perfecte tapijt te helpen vinden. We nodigen je uit om eens langs te komen en onder het genot van een kopje koffie het (vintage) tapijt te vinden dat het beste bij je past. Neem contact op met onze klantenservice en plan zelf een afspraak in op het moment dat voor jou past. Tot binnenkort?

Huidige filters
  1. style Vintage Verwijder dit artikel
Naar boven