Een rond tapijt kopen? Bekijk alle stijlen

Laden...

Een rond tapijt vind je bij Carpetright

De kogel is door de kerk: jij wil een nieuw tapijt kopen om je woning een nieuwe look te geven. Want met een nieuw tapijt kan je zonder al te veel kosten bijvoorbeeld de woonkamer in een nieuw jasje steken. Bij Carpetright ben je daarvoor aan het juiste adres. In ons aanbod vind je tapijten in alle mogelijke kleuren, materialen, afmetingen en vormen, zoals originele ronde tapijten.

24 van 34 producten

Pagina
per pagina

24 van 34 producten

Pagina
per pagina

Experimenteer met ronde (en andere) vormen

Wanneer je denkt aan een nieuw tapijt, denk je in de eerste plaats wellicht aan een vierkant of rechthoekig model. Een rond model is dan een originele keuze – een die je veel speelruimte geeft. Met een rond tapijt kan je spelen met vormen waardoor de hele ruimte een totaal andere uitstraling krijgt. Wat denk je bijvoorbeeld van een charmant rond tafeltje centraal op een rond tapijt? Zo creëer je een aantrekkelijke blikvanger in de kamer.

Je kan ook variëren met symmetrie om je ruimte op te frissen. Denk aan de combinatie van een rechthoekige zetel met een rond tapijt: je kan het tapijt er pal vóór leggen of het iets meer naar de zijkant van de zetel schuiven om een gezellige en knusse hoek te creëren. Kortom, met een rond tapijt haal je een stuk textiel in huis dat uitnodigt tot creatief experimenteren. Tip: Uiteraard kan je ook buiten ronde tapijten leggen. Stevigere tapijten zorgen ook buiten voor sfeer en gezelligheid, bijvoorbeeld onder een mooie overkapping. Zet de lampjes aan en geniet!

Selecteer het juiste type

De keuze is gemaakt! Je bent overtuigd dat een rond tapijt de beste optie is voor jouw ruimte – nu is het tijd om kleur te bekennen. Misschien vind je een bepaalde kleur prachtig, maar als die niet aansluit bij de inrichting van je kamer, verlies je de harmonie en eenheid in je interieur. Niet zeker of een bepaalde kleur past? Vraag dan advies aan een van onze specialisten. Samen zorgen we ervoor dat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Ook het type tapijt is van groot belang. Je kan kiezen tussen veel verschillende materialen, elk met hun specifieke eigenschappen. Het is daarom essentieel dat je, voordat je een beslissing neemt, goed nadenkt over wat je exact verwacht van je ronde tapijt. Is het voor in de woonkamer? Dan is een hoogpolig tapijt een lekker warme en gezellige optie. Of zoek je een tapijt voor in de gang? Dan kies je beter een materiaal dat je makkelijk schoon kan maken. Of overweeg je een rond juten tapijt voor de duurzaamheid en warme uitstraling? Keuze genoeg bij Carpetright.

De juiste maat vinden

Ronde tapijten voor kinderkamers, een relatief groot tapijt als centraal punt in huis of een functioneel tapijt in je studeerkamer hebben allemaal één ding gemeen: de maat moet kloppen. Let daarom goed op de verhoudingen binnen de ruimte waar je het tapijt wil leggen. Een klein rond tafeltje op een tapijt met een diameter van 3 meter ziet er vreemd uit. Net als bij de verschillende kleuren is het dus belangrijk dat de maat goed past bij de rest. Een voorbeeld: Een zetel van 2 meter breed met daarvoor een rond tapijt met een diameter van 1,90 meter kan een gek gezicht zijn. Kijk dan naar een ander formaat, of vraag een tapijt op maat.

Carpetright staat voor je klaar

Een rond tapijt is een betaalbare manier om je ruimte een nieuwe look te geven, maar het is belangrijk dat je rekening houdt met verschillende aspecten voordat je een tapijt koopt, zoals kleur, maat en materiaal. Als je nog twijfelt over je keuze of meer info wil over welk tapijt bij je ruimte past, staan de specialisten van Carpetright klaar om je te helpen. Kom langs voor een kop koffie en persoonlijk advies. Neem contact op met onze klantenservice en plan een afspraak op een moment dat voor jou past. Tot snel?

Huidige filters
  1. Vorm Rond Verwijder dit artikel
Naar boven