Vloerkleed kinderkamer kopen? Bekijk het online

Laden...

Tapijt voor op de kinderkamer

Laat je fantasie de vrije loop en ga voor een opvallend tapijt voor op de kinderkamer. Het aanbod biedt je ongelooflijk veel mogelijkheden. Bekijk alle opties hier.

3 producten

per pagina

3 producten

per pagina

Kindertapijt kopen bij Carpetright

Op de kinderkamer kan je alle kanten uit met kleuren, vormen en designs. En dan is het maar goed dat het uitgebreide assortiment van Carpetright heel wat tapijten voor op de kinderkamer voor je klaar heeft staan. We tonen je graag wat er allemaal mogelijk is en helpen je met de vraag: waar moet ik eigenlijk op letten als ik een tapijt koop voor op de kinderkamer?

Kies de juiste vorm en kleur

De afmetingen van het tapijt zijn enorm belangrijk om de balans in de kinderkamer niet te verstoren. Overweeg je een rond tapijt? Dan is het belangrijk dat de vorm goed past bij de rest van de inrichting. Natuurlijk wil je niet voor verrassingen komen te staan als je je nieuwe tapijt voor het eerst in de kinderkamer legt. Gelukkig kan je dat risico verkleinen door bijvoorbeeld de randen van het tapijt met tape af te plakken op de vloer. Zo krijg je meteen een goed beeld van wat je kan verwachten.

Voor de kleur geldt eigenlijk hetzelfde. Heb je al een leuk kinderbehang gevonden en de kamer al grotendeels ingericht, dan is het tapijt perfect om de kamer helemaal ‘af’ te maken. Zorg dat de kleur zo goed mogelijk aansluit bij de rest. Zo creëer je een vrolijke en rustgevende ruimte.

Extra tips

Zoals je hierboven al kon lezen, moet een tapijt op de kinderkamer aan veel eisen voldoen. De afmeting en de kleuren moeten perfect zijn zodat het tapijt de kamer compleet maakt.

Maar dat is niet alles. Hou bij je zoektocht naar een leuk tapijt ook rekening met andere factoren zoals intensief gebruik en risico op vlekken. Je kan er vanuit gaan dat tapijt in een kinderkamer vuil zal worden. Een beker die omvalt, snel naar boven lopen met zand onder de schoenen om speelgoed te pakken … Als je wil dat het nog even meegaat, moet het tapijt tegen een stootje kunnen.

Kies daarom voor een tapijt dat gemakkelijk schoon te maken is, zodat je hier niet steeds veel tijd aan kwijt bent. Een laagpolig tapijt bijvoorbeeld, is makkelijker schoon te houden dan een hoogpolig tapijt. Een zacht laagpolig tapijt past perfect in de kinderkamer en is door papa of mama in een handomdraai weer proper!

Denk aan het licht

Licht heeft een enorme invloed op kleur en dat geldt ook voor een kindertapijt. Probeer ook hier een goed beeld van te krijgen voordat je een tapijt kiest. Heeft de kinderkamer veel ramen of juist weinig? Zonlicht en kunstlicht zorgen voor twee verschillende effecten.

Van tapijt naar vast tapijt op de kinderkamer

Wanneer je de kinderkamer inricht, wil jij natuurlijk het beste van het beste. Alles moet perfect zijn voor je prins of prinses. Vind je niet meteen wat je zoekt tussen alle tapijten, overweeg dan ook ‘ns een vast tapijt. Wist je dat we tapijten op maat kunnen maken? Zo krijg je een uniek tapijt in huis!

Naar boven