Hoogpolig tapijt kopen? Deze zijn warm en stil

Laden...

Kies voor een hoogpolig tapijt van Carpetright

Een tapijt kiezen voor bijvoorbeeld een slaapkamer, woonkamer of hal is niet altijd evident. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je op het punt staat om een tapijt te kopen, maar daarbij helpen we je graag. Carpetright heeft een ruim assortiment tapijten voor jou klaarliggen, wat betekent dat er altijd een tapijt is dat perfect aansluit bij jouw wensen. Heb je al eens gedacht aan een hoogpolig tapijt? Hier vind je al onze hoogpolige modellen.

23 van 104 producten

Pagina
per pagina

23 van 104 producten

Pagina
per pagina

Wat is een hoogpolig tapijt?

In het aanbod van Carpetright vind je veel verschillende soorten tapijten, waaronder hoogpolige tapijt. Maar wat betekent dat precies? Hoogpolig verwijst naar de 'polen' van het tapijt, oftewel de stof die omhoog komt. Dat heb je bijvoorbeeld niet bij een juten tapijt, maar wel bij een heel zacht tapijt waar je heerlijk in wegzakt. Die laatste noemen we hoogpolige tapijten, die dus langere vezels hebben.

Voordelen

Twijfel jij nog of een hoogpolig tapijt is wat je zoekt? Denk dan ‘ns na over de voor- en nadelen. Hieronder hebben we enkele voordelen voor je opgesomd.

 1. Warmte
  Een hoogpolig tapijt biedt door de relatief lange vezels veel comfort en warmte. Daarom zijn ze een goede keuze voor bijvoorbeeld woonkamers, omdat ze een knusse en warme sfeer brengen. Ideaal om een gezellig hoekje in te richten.
 2. Geluidsdemping
  Omdat ze vrij dik zijn, dempen hoogpolige tapijten loopgeluiden. Perfect op (een krakende vloer) op de bovenverdieping. En de extra warmte is ook mooi meegenomen wanneer je uit bed stapt.
 3. Uitstraling
  De tapijten geven niet alleen letterlijk warmte af, ze geven de ruimte ook een warme uitstraling. Hoogpolige tapijten zijn daarom populair in woon- en slaapkamers.

Nadelen

‘Nadelen’ klinkt misschien wat negatief, maar om een juiste keuze te maken, is het belangrijk dat je weet wat je van een hoogpolig tapijt kan verwachten. Een overzicht van de aspecten waar je rekening mee moet houden om verrassingen te voorkomen:

 1. Schoonmaken
  Door de lange vezels is een hoogpolig tapijt moeilijker schoon te maken. Terwijl je een laagpolig tapijt eenvoudig kan stofzuigen, nestelt vuil zich sneller in een hoogpolig tapijt door de losse, lange vezels.
 2. Kale/platte plekken
  Dagelijks over hetzelfde deel van het tapijt lopen kan na verloop van tijd zorgen voor platte plekken. Dat probleem heb je minder snel bij een laagpolig tapijt.
 3. Allergieën
  Mensen met een huisstofmijtallergie kunnen eerder last hebben van een hoogpolig tapijt omdat stof zich makkelijker hecht aan de lange vezels.

Advies van Carpetright

Zoals je hierboven ziet, vind je bij Carpetright een ruime collectie hoogpolige tapijten. Zit je nog met vragen of wil je meer informatie om de juiste keuze te maken? Vraag dan gratis advies aan onze experts. Neem contact op met de klantenservice en plan een afspraak in op een moment dat voor jou past. Samen bekijken we welk tapijt geschikt is voor jouw ruimte, of doen we een voorstel voor een tapijt op maat. Hopelijk tot snel!Huidige filters
 1. Poolhoogte Hoogpolig Verwijder dit artikel
Naar boven