Grijs vloerkleed kopen? Ontdek het assortiment | Carpetright

Laden...

Grijze vloerkleden

Ben je op zoek naar een grijs vloerkleed? Dan ben je bij Carpetright aan het juiste adres. In het uitgebreide assortiment vind je ongelooflijk veel vloerkleden.

24 van 62 producten

Pagina
per pagina

24 van 62 producten

Pagina
per pagina

Van lichtgrijs tot bijna zwart

Als je op zoek gaat naar een grijs vloerkleed, dan kom je er al snel achter dat er veel opties zijn. En dan is het aan jou om de juiste kleur én het juiste vloerkleed te vinden. Hoe bepaal je nu of een kleur echt bij je past? Het is vooral belangrijk dat je de balans in jouw ruimte niet verstoort. Je kunt de kleur echt heel mooi vinden, maar het is natuurlijk wel zo fijn als de kleur ook goed matcht bij de rest van het interieur. Daarnaast is het slim om de verschillende kleuren goed met elkaar te vergelijken. Zo vallen de vaak minimale verschillen sneller op.

Grijs is vaak de basis van je zoektocht, maar je zult al snel merken dat er ook veel kleuren zijn die erg licht zijn én dat er kleuren zijn die juist weer richting zwart gaan. Probeer ze allemaal mee te nemen tijdens je zoektocht om zo een goed beeld te krijgen van wat er mogelijk is.

Past een grijs vloerkleed bij mij?

Dit is uiteindelijk de vraag waar het allemaal om draait natuurlijk. Maar hoe weet je nu zeker of bijvoorbeeld een rond vloerkleed bij je past? Het is onmogelijk om 100% zekerheid te creëren, maar je kunt wel een aantal stappen ondernemen om een goede keuze te maken.

  1. De ruimte
    De ruimte in zijn geheel is het decor waarin je jouw grijze vloerkleed gaat plaatsen en het is de bedoeling dat het één geheel blijft. Probeer er dus voor te zorgen dat jouw grijze vloerkleed goed matcht met de rest. Zijn er al enkele grijstinten te vinden in jouw ruimte? Dan is de kans aanwezig dat jouw nieuwe vloerkleed perfect past in de ruimte.
  2. Vorm
    Wellicht denk je niet meteen aan de vorm en de afmetingen van het vloerkleed en focus je je eerst op de kleur. Toch speelt de vorm ook een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan een bank van 2.5 meter breed met daarvoor een vloerkleed van 2.3 meter. Dit kan de balans verstoren. Ga je voor symmetrie of pak je het liever wat abstracter aan? De mogelijkheden zijn eindeloos.
  3. Materiaal
    De waarde van het materiaal merk je misschien pas na een tijdje. Hoogpolig heeft als voordeel knusheid en warmte, maar een laagpolig grijs tapijt is juist weer beter schoon te maken. Kortom, elk materiaal heeft z’n voor- en nadelen. Probeer hier ook de juiste keuze voor jouw ruimte te maken.

Vergeet het licht niet

Het grijze vloerkleed moet de ruimte zoals gezegd helemaal af maken, maar vooraf weet je natuurlijk nooit 100% zeker of dat inderdaad het geval gaat zijn. Er zijn wel een aantal factoren waar je aan kunt denken als je een grijs vloerkleed gaat kopen om zo dicht mogelijk tegen die 100% aan te gaan zitten. Een daarvan is rekening houden met het licht. Het licht speelt namelijk een grote rol als het aankomt op de kleur. Zo zal jouw nieuwe vloerkleed totaal anders ogen in een gang die het vooral van kunstlicht moet hebben dan in een door zonlicht verlichte woonkamer. Probeer ook hier rekening mee te houden als je je keuze gaat maken.

Maak van een tapijt een vloerkleed

Heb je een mooi tapijt gezien en zou je daar eigenlijk liever een vloerkleed van willen hebben? Dat kan! Bij Carpetright is het mogelijk om een vloerkleed op maat te laten maken van een tapijt naar keuze. Maatwerk dus! Zo haal je voordelig een uniek vloerkleed in huis!

Naar boven