Laden...

Vloerkleden Onderhouden en Schoonmaken

Als u voor langere tijd de juiste look en feel van uw vloerkleed wilt behouden is goed onderhoud essentieel. Volg daarom de tips van Carpetright om de levensduur van uw vloerkleed te verlengen.

Zo adviseren we bij Carpetright te allen tijde deurmatten te gebruiken bij de voor- en achterdeur van uw woning. Zo voorkomt u dat vuil uw huis binnenkomt en uw nieuwe vloerkleed vuil wordt. Gebruik altijd een antislip onderlaag onder uw vloerkleed om eventuele incidenten in huis te voorkomen. Om slijtage op veel belopen plekken van uw vloerkleed te voorkomen, raden wij u aan om uw vloerkleed af en toe te draaien.

Iedere type vloerkleed heeft specifiek onderhoud nodig. Zo kunt u een shaggy vloerkleed het beste uitkloppen, zodat alle kruimels en vuil er uit vallen. Zorg er daarnaast voor dat u uw vloerkleed ongeveer twee tot drie keer per week stofzuigt met een stofzuiger met roterende borstel. Zet de stofzuiger op een lagere stand bij vloerkleden met een hoge pool.

Het helpt echt als u vlekken onmiddellijk schoonmaakt, voornamelijk vloeibare vlekken. Zo kunt u voorkomen dat de vlek zich verder over het vloerkleed verspreidt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u vloeibare vlekken altijd van buiten naar binnen schoonmaakt. Alle vloeibare vlekken moeten eerst opgedept worden met een schone, droge doek of met keukenpapier. Probeer de vlekken niet weg te schrobben, omdat dit de garens van het vloerkleed kan beschadigen. Blijf op de doek drukken tot de vlek droog is. Als de vlek blijft zitten, kan het nodig zijn om een vlekverwijderaar te gebruiken. U kunt het beste een schoonmaakmiddel gebruiken dat speciaal ontwikkeld is voor de vlek in uw vloerkleed. Bij Carpetright hebben wij een reeks van producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de vloerkleden die in onze winkels verkocht worden.

Naar boven