Vloerkleed 200x200 cm kopen: bekijk de opties

Laden...

Vloerkleed 200x200 cm

Ben je op zoek naar een vierkant vloerkleed met flinke afmetingen? Dan is een kleed van 200x200 cm wellicht wat voor jou. Even voor de zekerheid: het gaat hier dus om een karpet van 2 bij 2 meter. Bekijk ons assortiment.

18 producten

per pagina

18 producten

per pagina

Kies de juiste afmeting, kleur én design

De afmeting van je nieuwe vierkante vloerkleed kan best wel een ‘dingetje’ als je je aan het oriënteren bent op een nieuw exemplaar. Rechthoekige vloerkleden blijven erg populair en daarom mag een vierkant vloerkleed best als ‘speciaal’ en ‘origineel’ worden omschreven.

Maar hoe weet je vlak voor je aankoop nu zeker dat je de juiste afmeting te pakken hebt? Het is natuurlijk niet mogelijk om 6 verschillende kleden in huis te halen en naar hartelust te experimenteren, maar er zijn wel degelijk enkele tips die ervoor zorgen dat je na je aankoop niet voor verrassingen komt te staan.

Meten is weten

Dit is een enorm cliché, maar hier zit wel een kern van waarheid in. Probeer thuis zo goed mogelijk in kaart te brengen wat de huidige situatie is en hoe je nieuwe vierkante vloerkleed van 200x200 cm de ruimte compleet moet gaan maken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een karpet voor in de woonkamer? Meet dan eens op hoe breed de bank, tafel en het eventuele TV-meubel zijn. Zo zie je al snel of dit een mooie match vormt met een vloerkleed van 2 bij 2 meter. Ga vervolgens aan de gang met een rolletje tape en plak jouw ideale vloerkleed eens af op de grond. Zitten de afmetingen dicht tegen 2 bij 2 meter aan? Dan is de kans groot dat dit de perfecte afmeting voor je is.

Verlies de kleur niet uit het oog

De maat van je vloerkleed is heel belangrijk, maar de kleur is dat natuurlijk ook. Zeker in het geval van een opvallend design of meerdere kleuren op één vloerkleed, is het slim om wat tijd te steken in de voorbereiding. Houd hierbij zo goed mogelijk rekening met het licht. Heeft zonlicht vrij spel in de ruimte waar je je kleed gaat plaatsen, of krijgt het kleed vooral te maken met kunstlicht? Zonlicht kan ervoor zorgen dat een kleur veel lichter oogt dan je in eerste instantie zou verwachten, terwijl datzelfde kleed in een gang of matig verlichte ruimte juist weer erg donker lijkt.

Hoogpolig of laagpolig?

Vloerkleden kun je verdelen in 2 groepen: hoogpolig en laagpolig. Beide soorten hebben unieke voordelen. Heb je bijvoorbeeld kinderen of leg je het vloerkleed op een plaats waar er veel overheen wordt gelopen? Dan is de kans op vlekken aanwezig. In dat geval is het slim om voor een laagpolig vloerkleed te kiezen. Deze kleden zijn makkelijker schoon te maken dan de hoogpolige variant. Ben je op zoek naar een kleed dat warmte geeft én uitstraalt? Kies dan voor hoogpolig!

Van tapijt naar vloerkleed: bij Carpetright kan het!

Ben je in het assortiment vloerkleden geen exemplaar tegengekomen waarvan je hart sneller gaat kloppen? Vergeet dan niet om ook even naar de tapijten te kijken. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar wat nog veel belangrijker is: we kunnen van elk tapijt een passend vloerkleed voor je maken. Zo haal je dus een uniek stukje textiel in huis!

Vergeet de afwerking niet

Onze specialisten hebben meerdere opties voor je in petto als het aankomt op de afwerking van je vloerkleed. Het afwerken van je vloerkleed van 200x200 cm heeft als voordeel dat het mooi oogt én dat het slijtage tegen gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leren of linnen band? Laat je inspireren door alle opties en ontdek de mogelijkheden die er zijn. Zo maak je je vloerkleed pas écht compleet.

Advies van Carpetright

De juiste afmeting, verschillende materialen, designs, kleuren en nog veel meer. Bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed komt zoals je ziet veel kijken. Heb je behoefte aan advies of wil je graag eens de mogelijkheid hebben om je vragen te stellen aan een expert? Dat kan! Onze experts staan voor je klaar om je te voorzien van advies. Kom langs in de winkel of plan alvast een winkelafspraak in. We nemen dan ruim de tijd voor je zodat je daarna met een fijn gevoel de juiste keuze kunt maken. Zien we je snel?

Huidige filters
  1. Afmeting 200X200 Verwijder dit artikel
Naar boven