PVC

PVC

PVC vloeren zijn net zo mooi als echt hout of steen, net zo gemakkelijk te leggen als laminaat en net zo duurzaam als het sterkste vinyl. Naast dat PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming, zijn PVC vloeren ook nog eens heel stil én waterbestendig. Met ons uitgebreide aanbod vind je altijd een PVC vloer die bij je past!

 • Dé duurzame keuze op het gebied van vloeren
 • Keuze uit heel veel verschillende dessins
 • Perfect te combineren met vloerverwarming
 • Weinig onderhoud en eenvoudig te reinigen

Laden...

12 van 46 producten

Pagina
per pagina

12 van 46 producten

Pagina
per pagina

Een vloer die letterlijk steeds meer terrein wint vandaag de dag is de PVC vloer. Waarom? Het is onverwoestbaar, makkelijk schoon te houden, in elke vorm, structuur en kleur te krijgen, ideaal voor huizen met vloerverwarming en het gaat langer mee dan laminaat of hout.

Wat zijn PVC vloeren?

PVC vloeren zijn vloeren gemaakt van de kunststof PVC. De voordelen van PVC ten opzichte van laminaat of andere materialen zijn:

 • Het is oersterk.
 • Het vraagt bijna geen onderhoud. Het gaat dus lang mee zonder aandacht te vragen. .
 • Het is goed en gemakkelijk schoon te houden en vuil en allergenen hechten zich niet makkelijk aan de vloer. .
 • Het is niet onder de indruk van vocht. Ideaal bij omvallende bekers ranja of de natte poten van je huisdier. .
 • Het is duurzaam. Het vraagt geen natuurlijke grondstoffen en gaat langer mee dan laminaat bijvoorbeeld. .
 • Het geleidt goed temperatuur. Bij vloeren met vloerverwarming is het dus ideaal. .
 • Het heeft van zichzelf een antisliplaag. Ook op sokken of pantoffels hoef je niet bang te zijn voor glijpartijen. .
 • Het is sterk en geluiddempend. Super voor een goede akoestiek in je huis en het tegengaan van een kamer die hol klinkt. .
 • Het is in elke kleur, dessin, afmeting en structuur te verkrijgen. Of je nu zoekt naar een houtlook of natuursteen.
 • Het is waterbestendig dus ideaal als vloer in de badkamer

Ga je voor stroken of tegels?

Over het algemeen zijn er twee soorten PVC vloeren te onderscheiden: PVC stroken en PVC tegels. We beschrijven hieronder de kenmerken.


PVC stroken

PVC stroken worden ook wel geassocieerd met een houten vloer omdat de stroken lijken op planken van hout of laminaat. Ze zijn meestal flexibel en gemiddeld 2-3 mm dik. De nu populaire PVC visgraatvloer is daar een voorbeeld van.

 

De PVC stroken lijm je aan een geëgaliseerde ondervloer vast, in de richting die jij wilt. Het lijmen van een PVC vloer is een precieze en professionele klus. Voor het mooiste en meest duurzame resultaat, raden wij je aan je vloer te laten plakken door een vakman. De stroken zelf in elkaar klikken kan ook, lees daarover later meer.

PVC tegels

PVC tegels werken op dezelfde manier. Ze worden meestal gebruikt wanneer je wilt dat de vloer de look heeft van plavuizen. Denk aan PVC tegels met de look van beton, natuursteen, marmer of keramiek.

 

PVC kliklaminaat

PVC laminaat, ook wel PVC kliklaminaat genoemd, is de variant die gemakkelijk zelf te leggen is. Bij PVC kliklaminaat is elk vloeronderdeel hard (vergelijkbaar met een plank) omdat PVC voorzien is van een stevige kunststof onderlaag die er voor zorgt dat je de verschillende ‘planken’ gemakkelijk in elkaar klikt. PVC kliklaminaat is goed en gemakkelijk te leggen door de doe-het-zelver.

 

Je hebt ook zachte, flexibele stroken en tegels die in elkaar te klikken zijn, ook wel klik PVC (of PVC klikvloer) genoemd. Ook deze flexibele stroken vallen middels een kliksysteem in elkaar waarbij de onderkant van de plank is voorzien van een stevig PVC glasvezelvlies dat goed blijft liggen op de speciale ondervloer. De totale dikte van de vloer van deze variant is minder, wat een voordeel kan zijn als het gaat om vloerverwarming.

Wat is het verschil tussen klik PVC en plak PVC?

Klik PVC is dikker door het kliksysteem wat aan de strook of tegel vastzit of door de ondervloer die nodig is om de vloeronderdelen goed in elkaar te laten klikken. Door het kliksysteem, klik je de tegels of planken eenvoudig in elkaar. Je vloer hoeft voor klik PVC niet speciaal geëgaliseerd te worden, wat bij plak PVC wel het geval is (al heb je dan wel vaak een speciale ondervloer nodig). De doe-het-zelver kan klik PVC leggen. Het is ook makkelijker te demonteren. Zo kan je je vloer mee verhuizen naar een volgend huis of in een andere kamer leggen.

Plak PVC is flexibeler in gebruik omdat je niet te maken hebt met vooraf bepaalde verbindingen. Plak PVC plak je direct aan de geëgaliseerde ondervloer vast. Deze manier van leggen maakt de PVC plakvloer de meest strakke variant onder de PVC vloeren. Door het dunne materiaal heb je haast geen verlies in de hoogte tussen je vloer en plafond. De PVC plakvloer gebruik je wanneer je optimaal de warmte uit je vloerverwarming wilt halen, maximale geluidsdemping wilt en helemaal de vrijheid wilt hebben in welke richting je je vloer legt. Onze collega’s in de winkels denken graag met je mee over welke vloer het beste bij jouw wensen past.

Welke kleuren en soorten PVC vloeren zijn er?

Bij Carpetright bieden we ongelooflijk veel kleuren en dessins. Van de robuuste, gemêleerde look en het reliëf van een oude houten vloer, tot de frisse, strakke uitstraling van een lichte kleur PVC in een gaaf visgraatmotief.
Houd je van de stoere look van plavuizen? Ga dan voor een tegel met de look van beton of steen. Elke PVC vloer is te leggen in een door jou gewenst motief. Ook binnen de formaten van de strook of tegel is te kiezen en te variëren. Het mooie is dat er zoveel variatie binnen één kleur te vinden is, dat geen plank of tegel hetzelfde lijkt. Dat geeft een PVC vloer een hele natuurlijke uitstraling.

We helpen je graag verder

Er is veel mogelijk als het gaat om PVC. Zowel in kleuren en dessins, als in montagemogelijkheden. Bij Carpetright verkopen we PVC vloeren van verschillende merken zoals Quick-Step. Daarnaast biedt Carpetright PVC vloeren die tegemoet komen aan elke wens en budget. Onze collega’s helpen graag je bij het vinden van wat bij je past op basis van je wensen en praktische mogelijkheden. Kijk hier voor een winkel bij jou in de buurt.

Naar boven