Zwart laminaat kopen? Uitstekende kwaliteit! | Carpetright

Laden...

Zwart laminaat scoor je bij Carpetright

Het leggen van een vloer geeft je dé kans om een ruimte in je huis in een nieuw jasje te steken. Zoals je ongetwijfeld weet vind je in het assortiment veel mogelijkheden op het gebied van vloeren. Van een prachtige PVC vloer tot parket en vinyl en nog veel meer. Een voordelige manier om je ruimte een nieuwe look te geven is om een laminaatvloer te leggen. Laminaat brengt veel voordelen met zich mee en ziet er prachtig uit. Als je de knoop hebt doorgehakt om daadwerkelijk voor laminaat te gaan, is het ook nog de bedoeling om de juiste kleur te kiezen. Een van de mogelijkheden die je hebt is om voor zwart laminaat te gaan. Maar is dat wel een goede optie voor mij en is dat niet te donker? Lees snel verder en ontdek het antwoord!

Zwart: méér dan een kleur

Zwart is een erg uitgesproken kleur. Dat wil zeggen dat zwart laminaat vrij extreem kan ogen, maar er zijn wel degelijk meerdere opties op dit gebied. Net als in de wereld van verfkleuren heb je bij laminaatvloeren de keuze uit kleuren die in eerste instantie veel op elkaar lijken. Zo zijn er verschillende tinten zwart laminaat en schurken de lichtere varianten tegen grijs laminaat aan. Kortom, zwart is veel meer dan één kleur en wellicht zit er een prachtige variant voor je tussen!

Als je op zoek bent naar donkere laminaatvloer is het slim om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Schroom ook niet om donkergrijs mee te nemen als mogelijkheid. Kleuren kunnen op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, maar ineens totaal anders ogen als je ze met elkaar vergelijkt. Dit kun je online doen, maar ook in één van de winkels van Carpetright. Onze experts staan voor je klaar om je te voorzien van passend advies.

Past zwart laminaat wel bij mij?

Als je aan het dubben bent over de perfecte kleur is dit waarschijnlijk de vraag die meerdere malen door je hoofd spookt. Hoe kom je er nu achter of een kleur écht bij je past? Je kunt immers niet even een vloer leggen als experiment. Het is natuurlijk niet mogelijk om 100% zeker te zijn van je keuze, maar je kunt wel rekening houden met een aantal factoren als je een kleur overweegt.

In het geval van een donkere laminaatvloer is het belangrijk om de balans van je ruimte goed in de gaten te houden. Denk hierbij aan de verf op de muren en op het plafond en aan de inrichting. Als je hier veel lichte tinten terugvindt is de kans groot dat een donkere laminaatvloer niet voor overkill zorgt. Met andere woorden: zorg dat de kleuren elkaar versterken.

Probeer daarnaast ook goed rekening te houden met het licht. Licht doet veel met een kleur. Zo kan veel zonlicht op de vloer voor een totaal andere beleving zorgen dan een niet zo felle lamp op de slaapkamer. Kortom, jouw vloer oogt anders in een door zonlicht verlichte ruimte dan in een gang waar weinig licht bij kan komen.

Advies van Carpetright

Zoals je ziet heb je ongelooflijk veel opties als het gaat om een nieuwe vloer. Van het materiaal tot de kleur. We kunnen het ons daarom goed voorstellen dat je niet over één nacht ijs wil gaan en een keuze wil maken waar je een goed gevoel bij hebt. Heb je nog vragen over jouw toekomstige laminaatvloer, of zou je graag eens met een expert praten over de mogelijkheden die je allemaal hebt? Dat kan! Neem contact op met de klantenservice en plan een afspraak in op een moment dat het jou goed uitkomt. Samen drinken we dan een kop koffie en bekijken we alle mogelijk opties. We helpen je graag op weg naar de perfecte laminaatvloer! 

Geen zin om zelf te klussen of twee linkerhanden? Laat je laminaatvloer leggen door onze specialisten.

Huidige filters
  1. Kleur Zwart Verwijder dit artikel
Naar boven