Jouw vinyl verzorgen

Grote kans dat wanneer je voor een vinylvloer hebt gekozen, je voor een fantastische hout-look, natuurlijk steen of prachtig mozaïek dessin bent gegaan. We weten dat je, je vinyl het liefst zo mooi mogelijk houdt en hebben daarom tips voor je op een rijtje gezet, zodat je zo goed mogelijk voor jouw vinylvloer kunt zorgen.

Meteen de beste zorg voor uw vinyl

Als je vloer net is gelegd dien je deze met respect te behandelen. Dat wil zeggen dat je er het beste de eerste 24 uur zo min mogelijk op zou moeten lopen en in ieder geval niet aan de randen en naden komt.

Gebruik vloerbescherming

Vilten vloerbeschermers kunnen echt helpen het vinyl in uitstekende conditie te houden. Plak of schroef ze op de poten van je meubilair, zodat ze nog makkelijker verschoven kunnen worden zonder schade aan te brengen aan het vinyl. De bescherming kan ook een geluiddempende werking hebben. Het is belangrijk dat je jouw vilten vloerbescherming regelmatig vervangt, omdat deze na langere tijd versleten raakt en er vuil onder de vilten vloerbeschermers kan komen.

Vermijd overbelichting

Het vinyl kan verkleuren, vergelen of vervagen in fel licht. Om dit te voorkomen kun je rolluiken of zonwering gebruiken om zo het vinyl tijdens zonne-uren te beschermen.

Regelmatig vegen

Naast het vermijden van scherpe objecten, houdt regelmatig vegen niet alleen jouw vinyl schoon, maar verkleint het ook de kans dat vuil mogelijk krassen of sneden maakt in het vinyl.

Wees voorzichtig met naaldhakken

Vinyl is slijtvast, maar kan toch beschadigd raken. Je doet er dan ook goed aan om geen scherpe objecten in contact te laten komen met je vinyl. Naaldhakken kun je daarom beter niet dragen op vinyl, maar als je ervoor kiest dit toch te doen kun je de hakken van je schoenen het beste in zeer goede staat houden en regelmatig laten vervangen, zodat deze niet te scherp worden.

Vermijd extreme hitte of warmte

Hete/warme objecten zoals lucifers, sigaretten, pannen en olie kunnen het vinyl beschadigen. Vermijd schade aan jouw vinyl door deze hete/warme objecten niet in contact te laten komen met het vinyl.

Gebruik schoonloopmatten

Deurmatten van goede kwaliteit die het vuil onder de schoenen vandaan halen, bij de voor- en achterdeur van de woning, voorkomen dat vuil en zand het huis binnen komen. Je kunt het vuil dat het huis binnenkomt met 70% verminderen door gebruik te maken van zowel binnen als buiten matten.

Maak de vinylvloer regelmatig schoon met speciale schoonmaakmiddelen

Zoals elk type vloer, heeft ook vinyl af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Gebruik hiervoor te allen tijde het schoonmaakproduct dat door de adviseurs van Carpetright wordt aanbevolen. Een goede optie zijn de speciale producten die je in één van de Carpetright winkels kunt kopen. Geknoeid of heb je vlekken op je vinyl? Dan dien je deze zo snel mogelijk te verwijderen met het aanbevolen schoonmaakproduct en een zachte doek. Weet je niet zeker hoe je de vlek moet verwijderen? Gebruik dan onze online schoonmaak wizard voor het beste schoonmaakadvies.

Kruimels en stof kun je verwijderen met een stofzuiger of zachte bezem, maar als je de stofzuiger gebruikt, zet dan de roterende borstel uit en maak gebruik van een zacht opzetstuk. De wielen van een stofzuiger kunnen ook krassen en deuken veroorzaken op je vinyl, controleer daarom regelmatig de wielen op steentjes of korrels. Het meeste moderne vinyl kun je gemakkelijk schoonmaken met de door Carpetright aanbevolen schoonmaakmiddelen. Je kunt beter geen gebruik maken van algemene schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger, deze kunnen een plakkerige laag achterlaten en reinigen niet optimaal.

Laden...

Onderhoud en schoonmaken

Naar boven