Tapijt leggen

Carpetright helpt u graag bij iedere te nemen stap om uw perfecte vloer te realiseren. Van de beste accessoires tot het aanbevelen van professionele stoffeerders. Alle door Carpetright aanbevolen professionele stoffeerders moeten zich houden de eisen van Carpetright om de kwaliteit te waarborgen. Als zij aan deze criteria voldoen, blijven wij hun werk nog regelmatig controleren.

Voor uw eigen gemoedsrust adviseren wij u gebruik te maken van de door ons aanbevolen professionele stoffeerder. Mocht u een echte doe-het-zelver zijn en het tapijt liever zelf leggen, dan hebben wij hieronder een aantal doe-het-zelf tips voor u.

Als u een nieuw tapijt gaat leggen, is het prepareren van de dekvloer het allerbelangrijkste. Onze aanbeveling is dan ook om goed te controleren of uw dekvloer vlak, gelijkmatig, vlekken-, vuil- en vochtvrij is. Op deze manier kunt u uw nieuwe tapijt zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen. Onthoud hierbij goed, dat uw nieuwe tapijt slechts zo goed is als de dekvloer waar deze op ligt. Onze professionele stoffeerders zorgen er dan ook voor, in samenspraak met u, dat uw dekvloer in opperbeste staat is voor het leggen van een nieuw tapijt. Het is ook erg belangrijk om de juiste ondervloer en materialen te hebben bij het leggen van nieuw tapijt. In basis adviseren wij u altijd tapijt te laten leggen door een professionele stoffeerder om het tapijt in zijn geheel goed gelegd te krijgen. Als u zelf uw tapijt gaat leggen dan is het benodigde gereedschap afhankelijk van de wijze waarop u het tapijt gaat leggen. Hierbij een aantal gereedschappendie zeker van toepassing zijn bij het leggen van tapijt:

  • Ondervloer
  • Lijm/tape
  • Snijmes/tapijtschaar
  • Afwerking

Professionele vloerlegger

Als u het tapijt gespannen wilt hebben op spanlatten adviseren wij u gebruik te maken van een professionele stoffeerder. Bij het spannen van het tapijt dient het tapijt opgerekt te worden en hier is een professionele aanpak voor nodig. Daarnaast adviseren wij u gebruik te maken van een professionele stoffeerder bij het leggen van tapijt op de trap.

De beste afwerking

Voor de mooiste afwerking is het cruciaal, wanneer u een tapijt aan het leggen bent, er zeker van te zijn dat alle garens dezelfde kant op staan. Er is een makkelijke manier om te testen welke kant de garens op staan. Gebruik hiervoor een stuk papier en een pen (met dop). Plaats het stuk papier op het tapijt en rol de pen al drukkend heen en weer. De richting waar het papier naar toe beweegt is de richting van de garens.

Laden...

Zelf leggen

Naar boven