PVC advies

PVC kiezen 

Carpetright is dé vloerenspecialist van Nederland en speelt in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vloeren. De nieuwe generatie PVC vloeren zijn uiterst veelzijdig maar voornamelijk heel mooi. Er zijn verschillende benamingen voor PVC vloeren, zo worden ze ook wel PVC-stroken of PVC-Tegels genoemd. Er is vrijwel voor iedere PVC vloer een click en een plak variant. Ieder heeft zo zijn voordelen. Bij een plakvariant is de warmteoverdracht van een vloerverwarming direct, wat zorgt voor een optimale warmteregulatie. Een click variant heeft als groot voordeel dat de vloer zwevend kan worden gelegd, dit zorgt ervoor dat de vloer verhuishaar is. De PVC vloeren van Carpetright zijn van hoge kwaliteit, hebben een laag loopgeluid en zijn daarnaast waterafstotend. Je hebt dus de voordelen van een vinyl en laminaatvloer in één. Maar welke PVC vloer past bij jou? Kom alles te weten over laminaat en kies de vloer die bij jou past

Onderhoud & schoonmaak

PVC vloeren zijn ongelofelijk eenvoudig in topconditie te houden, waardoor je een vloer krijgt die jarenlang meegaat, zonder ingewikkelde onderhoudsbeurten. Het enige dat nodig is om de PVC vloer op de juiste manier te onderhouden is een regelmatige schoonmaakbeurt met de stofzuiger, een vochtige dweil en passende huishoudelijke schoonmaakproducten. Vilten vloerbeschermers onder de meubels zoals onder stoel- en tafelpoten helpen om de PVC vloer een langere tijd mee te laten gaan. Wij adviseren je het gebruik van rubberen schoonloopmatten niet op de PVC vloer toe te passen, deze kunnen de toplaag van de PVC vloer namelijk beschadigen. Alle andere schoonloopmatten zijn wel goed toe te passen en voorkomen dat vuil en zand het huis binnen komen. Je kunt het vuil dat het huis binnenkomt met 70% verminderen door gebruik te maken van zowel binnen als buiten matten.

PVC leggen

We adviseren je altijd een professionele stoffeerder in te schakelen voor het leggen van een PVC vloer, maar als je een gepassioneerd doe-het-zelver bent kun je er natuurlijk ook zelf mee aan de slag gaan. Een PVC vloer kan geïnstalleerd worden op vloeren met vloerverwarming of vloerkoeling. De dekvloer moet te allen tijde 100% schoon en geheel vuil- en vochtvrij zijn. Hierbij dienen er geen oneffenheden in de dekvloer te zitten die meer dan 2 mm zijn om doortekening in de PVC vloer te voorkomen. Een goede ondervloer kan noodzakelijk zijn onder een PVC vloer om oneffenheden op te vangen of vanwege geluiddempingseisen. Een PVC vloer kan eenvoudig in elke vorm gesneden worden door gebruik te maken van een snijmes. Je kunt kiezen voor een PVC vloer die aan de dekvloer of ondervloer wordt verlijmd, of voor de variant met een kliksysteem, waarbij je eenvoudig de PVC vloer op de juiste plaats klikt zoals bij laminaat. Lees meer over onze professionele plaatsingsservice

Gebruiksgarantie

pvc4

 

De garantie op een PVC vloer geldt alleen voor fabricagefouten en vroegtijdige slijtage bij normaal gebruik in woningen. De garantie geldt alleen als de erkende installatie- en onderhoudsafspraken worden opgevolgd. De garantie geldt alleen voor de eerste koper bij het aantonen van de originele aankoopfactuur.

Milieubewust

pvc4

 

Een PVC vloer wordt geproduceerd met een zo laag mogelijk energieverbruik. Er wordt bij de productie van PVC vloeren geen gebruik gemaakt van gevaarlijke stoffen en ze bevatten ook geen metalen. Een PVC vloer is milieuvriendelijk, omdat het volledig recyclebaar is, past zich snel aan de temperatuur in de ruimte en is ook nog eens makkelijk en ecologisch schoon te houden.

Hoe wordt een PVC vloer gemaakt

pvc4

 

Een PVC vloer bestaat uit 8 belangrijke lagen, de eerste extra beschermende laag beschermt tegen vuil en krassen, de tweede transparante toplaag is er voor extra bescherming voor de derde laag, de dessinlaag, waarop de werkelijke kleur of natuurlijke effecten worden afgedrukt. De 5 lagen die daar onder volgen, zijn van toepassing op de compactheid van de PVC vloer en maken het PVC dan van onderaf enorm sterk en zorgen voor een geweldige akoestische demping. In deze 5 onderste lagen kan optioneel een kliksysteem worden toegepast, zodat het even gemakkelijk gelegd kan worden als laminaat of echt hout. Er kan ook gekozen worden voor een lijm PVC vloer variant die geen kliksysteem in de onderste 5 lagen heeft en deze dient dan ook volledig verlijmt te worden op de dekvloer of ondervloer.

PVC advies

Naar boven