Plinten

Plinten

Met een mooie plint maak je je vloer pas echt helemaal af. Laat je inspireren en kies voor de plinten die het best aansluiten op jouw smaak, de vloer én de rest van het interieur. Om je te helpen hebben we hier alle informatie over de plinten van Carpetright voor je verzameld. Of je nu op zoek bent naar klassieke plinten, overzetplinten of handige plakplinten: bij Carpetright vind je altijd wat je nodig hebt!

Laden...

23 van 42 producten

Pagina
per pagina

23 van 42 producten

Pagina
per pagina

Welke soorten plinten zijn er allemaal?

Als je je voor het eerst gaat verdiepen in de wereld van plinten ontdek je al snel dat er meerdere soorten verkrijgbaar zijn. Goed nieuws! Dat betekent dat er voor jouw specifieke wens vast een plint bestaat. Maar welke soorten zijn er dan allemaal en waarin verschillen ze van elkaar? Om dit goed in kaart te brengen hebben we hieronder alle soorten plinten voor je op een rijtje gezet.

Plakplinten

Zoals de naam al verraadt zijn dit plinten die je gemakkelijk op de vloer plakt. Deze plinten zijn uitermate geschikt om naden tussen de vloer en de wand weg te werken. Plakplinten worden vooral gebruikt op laminaat, maar ze zijn ook te gebruiken op andere vloeren. Twijfel je of een plakplint de juiste keuze is voor je? Vraag het dan even aan een expert in onze winkel of neem even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Muurplinten

Muurplinten maken in tegenstelling tot plakplinten meer onderdeel uit van de muur dan van de vloer. Bij het plaatsen van muurplinten heb je meerdere opties. Zo kun je ervoor kiezen om de plinten in dezelfde kleur als de muur te schilderen, maar je kunt uiteraard ook voor de kleur van de vloer kiezen. Daarnaast heb je vaak meerdere mogelijkheden op het gebied van de montage. Zo kun je muurplinten met schroeven vastzetten, maar ook vastspijkeren of lijmen.

Overzetplinten

Ben je gestart met een verbouwing? Dan is de kans groot dat de huidige plinten niet helemaal jouw smaak zijn. In de praktijk kan het dan voorkomen dat de plinten lastig te verwijderen zijn en dat er gevaar schuilt in het met kracht loshalen van de plint. Om je muur en vloer te beschermen is het dan slim om voor overzetplinten te kiezen. Deze plinten zijn dé oplossing als je voor een nieuwe plint wil gaan zonder de oude plintjes te hoeven verwijderen. Deze plinten doen namelijk precies wat de naam al prijsgeeft: je zet ze over de oude plint heen.

Hoge plinten

Mag de plint bij jou lekker opvallen en ben je van plan om hier het accent van de ruimte te leggen? Dan is het kiezen voor hoge plinten wellicht de beste optie voor je. Hoge plinten vallen op doordat ze wat hoger zijn dan standaard plinten en ze zijn dus eigenlijk het tegenovergestelde van plakplinten. Hoge plinten hebben als voordeel dat ze ruimte lijken te vergroten. Vooroorlogse huizen in Nederland hebben vaak hoge plinten.

Sierplinten

Sierplinten beschikken over extra details waardoor de plint nog meer opvalt. Zo zitten er vaak groeven in de plint die zorgen voor een uniek uiterlijk. Is de standaard plint niets voor jou? Kies dan voor een sierplint!

Plinten voor verschillende ruimtes en plaatsen

De plint moet jouw ruimte compleet maken. Het is dan slim om rekening te houden met de ruimte waarin je de plintjes gaat plaatsen. De badkamer is bijvoorbeeld niet geschikt voor standaard plinten omdat deze ruimte vaak vochtig is. Vochtwerende plinten zijn dan een goede optie die ervoor zorgen dat je lang van je nieuwe plinten geniet.


Heb je kinderen en ben je van plan om nieuwe plinten in de slaapkamers te plaatsen? Kies dan voor materiaal dat makkelijk schoon te maken is. De kans op vlekken is nu eenmaal groter in een kinderslaapkamer. Wil je weten of jouw favoriete plint een goede match is met de ruimte die je in gedachte hebt? Kijk dan ook eens bij onze keuzehulp plinten. Liever nog wat extra advies? Onze experts helpen je graag. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Materialen

Het materiaal van de plint speelt dus eveneens een belangrijke rol. Maar welke materialen zijn er dan allemaal en welke opties heb je als je nieuwe plinten gaat kopen. Hieronder vind je de populairste materialen.

MDF plinten

MDF plinten zijn en blijven erg populair. Dit komt omdat ze goed tegen vocht kunnen en mooi glad zijn waardoor je ze mooi af kunt werken. MDF plinten kunnen overweg met een luchtvochtigheid tot ongeveer 75%, maar langdurig contact met water is niet aan te raden. Kies in dat geval voor een andere plint.

Kies de kleur die past bij je vloer[

De kleur van je nieuwe plint is een belangrijke factor. Sterker nog, de kleur valt vaak nog eerder op dan het materiaal van de plint en daarom is het slim om alles mooi met elkaar te laten matchen. Met alles bedoelen we bijvoorbeeld de vloer, de muur en rest van het interieur.

Kies je voor zwarte plinten tegen een witte achtergrond, of wil je juist witte plinten tegen een witte muur? Het is allemaal mogelijk. Vergeet bij het kiezen van de kleur niet om rekening te houden met het licht. In een door zonlicht verlichte woonkamer oogt een plint anders dan in een matig verlichte gang.

Plinten met kabelgoot

Niets zo vervelend als allemaal kabels die in het zicht op de vloer liggen. Gelukkig hebben we de ideale oplossing voor je in huis. Wist je dat er plinten zijn met een handige kabelgoot? Deze goot is precies goed genoeg om je kabels in te leggen zodat je al die kabels mooi weg kunt werken.

Plinten kopen bij Carpetright

Bij Carpetright ben je aan het juiste adres om jouw ruimte helemaal compleet te maken. Heb je een mooie pvc, laminaat of vinyl vloer gekocht en wil je daar passende plinten bij? Kom dan snel naar Carpetright en ontdek het assortiment.

Plinten leggen

Ben je van plan om zelf plinten te gaan leggen? Goed bezig! Op onze plinten plaatsen pagina hebben we alle tips en instructies voor je op een rijtje gezet zodat je ook daar niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast vind je er een handige lijst met alle benodigdheden zoals de plintenknipper of plintenschaar.

Veelgestelde vragen over plinten

Welke kleur plint moet ik kiezen?

Hier heb je erg veel mogelijkheden. Kies in eerste instantie voor de kleur je het mooist vindt en bekijk daarna of de kleur ook goed aansluit bij de rest van de ruimte. Houd daarbij altijd rekening met het licht. Probeer ook meteen te beslissen of je de plint in dezelfde kleur wil als de muur, als de vloer of dat de plint een eigen kleur moet krijgen.

Wat kosten hoge plinten?

Dit hangt af van het materiaal en het aantal meter plint dat je nodig hebt.

Hoe dik moet een plint zijn?

Dit varieert vaak van 12 tot 18 mm.

Wat is de lengte van een plint?

Een plint heeft geen standaard maat, maar 2.4 meter wordt wel veel gebruikt. Let er bij het uitzoeken dus goed op hoe lang ze zijn. Het is zonde om te weinig of juist veel te veel te bestellen.

Welke plinten passen bij laminaat?

Plakplinten passen goed bij een laminaatvloer.

Waarom kunnen plakplinten een goede optie voor me zijn?

Plakplinten zijn gemakkelijk te monteren en ideaal voor laminaatvloer. Je plakt de plint op de vloer in plaats van op de muur.

Hoe moet je plakplinten leggen?

Hier heb je erg veel mogelijkheden. Kies in eerste instantie voor de kleur je het mooist vindt en bekijk daarna of de kleur ook goed aansluit bij de rest van de ruimte. Houd daarbij altijd rekening met het licht. Probeer ook meteen te beslissen of je de plint in dezelfde kleur wil als de muur, als de vloer of dat de plint een eigen kleur moet krijgen.

Hoeveel verlies heb je bij het leggen van plinten?

Reken hiervoor ongeveer 8 tot 10%.

Welke kit heb ik nodig voor plinten?

Voor muurplinten heb je montagekit nodig.

Naar boven