Ondervloeren voor PVC: dit zijn de opties

Laden...

Ondervloeren voor PVC

Met een goede ondervloer zorg je ervoor dat je pas écht geniet van je nieuwe PVC vloer. In het assortiment van Carpetright vind je veel mogelijkheden waardoor er altijd een ondervloer beschikbaar is die aansluit op jouw wensen. Bekijk alle opties op deze pagina.

1 product

per pagina

1 product

per pagina

PVC ondervloeren: je vindt ze bij Carpetright

Wellicht dacht je dat een PVC vloer direct op beton gelegd kan worden. Het is uiteraard geen verplichting om een ondervloer als tussenlaag te leggen, maar we raden je dat wel aan als je kiest voor click PVC. Sowieso is een ondervloer aan te raden. Alleen bij een perfect geëgaliseerde vloer zou je ervoor kunnen opteren om de ondervloer weg te laten. Het leggen van een ondervloer brengt veel voordelen met zich mee waardoor je eigenlijk niet om deze optie heen kunt. Maar waar is een ondervloer eigenlijk voor en waar moet je precies op letten als je een ondervloer gaat kopen? Om je te helpen nemen we je mee naar de wereld van de ondervloeren. Zo kun je met een gerust hart de keuze maken die bij jouw nieuwe vloer past.

Wat is een PVC ondervloer?

Als je aan de slag gaat met click PVC, ben je waarschijnlijk gemotiveerd om meteen te starten en snel meters te maken. We adviseren je om eerst even wat aandacht te besteden aan de ondervloer. Deze ondervloer is relatief zacht als je het materiaal vergelijkt met PVC en beton waardoor het de ideale verbinding vormt tussen de twee.

Als je kiest voor een PVC vloer zijn er twee mogelijkheden: click PVC en een PVC vloer die verlijmd wordt gelegd. Dit laatste kun je het best aan professionals overlaten en voor deze vloer heb je overigens ook geen ondervloer nodig. De eis is dan wel dat de vloer perfect geëgaliseerd is. Wanneer dit niet het geval is adviseren we je om tóch voor een ondervloer te kiezen.  

Een PVC ondervloer heeft eigenschappen die ervoor zorgen dat jouw PVC vloer een stuk langer meegaat en dat niet alleen. De ondervloer bezorgt je veel voordelen zodat je met het PVC een prachtig totaalplaatje in huis haalt.

Geluiddempend en geïsoleerd

Maar waarom is het dan noodzakelijk om bij click PVC wel voor een ondervloer te kiezen? Dit uit zich op meerdere manieren. Denk bijvoorbeeld aan de stabiliteit van de vloer. De ondervloer zorgt ervoor dat de vloer perfect blijft liggen én dat het geluid wordt gedempt. 

De ondergrond waarop de ondervloer wordt gelegd, wordt geëgaliseerd en isoleert de ruimte. Dit heeft trouwens geen negatief effect op eventuele vloerverwarming. In het assortiment van Carpetright vind je verschillende ondervloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming en die de warmte doorlaten.

Extra tips

Kliklaminaat en click PVC lijken veel op elkaar, maar het hoeft niet zo te zijn dat een bepaalde ondervloer geschikt is voor beide vloersoorten. Let er bij het oriënteren dus op dat je een ondervloer selecteert die geschikt is voor PVC. Zelfklevend, geluiddempend, het door kunnen laten van warmte en ga zo maar door. Probeer goed in kaart te brengen wat je van je ondervloer verwacht en maak daarna de keuze die bij je past.

Maak je keuze samen met Carpetright

Als je geen of weinig ervaring hebt met het leggen van vloeren, dan weet je misschien niet 1-2-3 welke ondervloer het best bij jouw nieuwe PVC vloer past. De experts van Carpetright staan voor je klaar om je te voorzien van advies als je dat wenst. Maak een afspraak op het moment dat jou het beste uitkomt en laat je adviseren. Liever een afspraak thuis zodat er meteen goed naar jouw situatie gekeken kan worden? Dat kan! Maak dan een thuisafspraak.

Kijk je op tegen het leggen van de onder- en van de PVC vloer? Dan is het goed om te weten dat Carpetright je ook hier graag assisteert. Opmeten is een service die we bieden en door het leggen van de vloer over te laten aan onze professionele plaatsingsservice heb je zelf geen zorgen meer!

Huidige filters
  1. Geschikt voor (Vloer) PVC Verwijder dit artikel
Naar boven