Ondervloer voor je laminaat kopen | Carpetright

Laden...

Ondervloer voor laminaat kopen

Welk laminaat je ook kiest: tegel laminaat, visgraat laminaat, zwart, wit of bruin? Een goede ondervloer voor laminaat brengt veel voordelen met zich mee. Deze ondervloer vormt de verbinding tussen de ‘echte’ vloer en het laminaat dat erop wordt gelegd. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

4 producten

per pagina

4 producten

per pagina

Scoor je ondervloer voor laminaat bij Carpetright

Het leggen van een goede ondervloer zorgt ervoor dat je jaren van je nieuwe laminaat geniet. Deze ondervloer verlengt de levensduur van het laminaat aanzienlijk en zorgt er daarnaast voor dat geluid wordt gedempt. Maar dat is nog lang niet alles! In het assortiment van Carpetright vind je verschillende ondervloeren die allemaal van elkaar verschillen. Maar waar moet je dan op letten als je een ondervloer voor laminaat gaat kopen? Om je een handje te helpen nemen we je mee naar de wereld van de ondervloeren zodat je met een gerust hart de juiste keuze kunt maken.

Wat is een ondervloer voor laminaat?

Wellicht dacht je dat laminaat rechtstreeks op de betonnen vloer wordt geplaatst, maar dat is dus niet het geval. Bij de harde vloersoorten zoals laminaat en pvc is het aan te raden om voor een goede ondervloer te kiezen. Deze ondervloer is de tussenlaag waarop het laminaat wordt gelegd.

De ondervloer is gemaakt van zachter materiaal dan de vloer en het laminaat waardoor de verbinding goed tot stand wordt gebracht. Deze zachte tussenlaag is nodig omdat je anders twee harde materialen met elkaar verbindt waarbij de kans enorm hoog is dat er gekraak en gepiep hoorbaar is als je de vloer gaat gebruiken.

Geluiddempend, egaliserend en isolerend

De ondervloer is dus noodzakelijk om de laminaatvloer goed te kunnen leggen. De voordelen zorgen ervoor dat je hier geen spijt van gaat krijgen. Het eerste voordeel dat we tegenkomen als we over een nieuwe laminaatvloer die op een goede ondervloer is gelegd tegenkomen, is geluidsdemping. Zeker als je onderburen hebt of als je de vloer boven gaat leggen, is het slim om te kiezen voor een ondervloer die het geluid goed kan dempen. Dit resulteert in relatieve rust omdat het bonkende of tikkende geluid van voetstappen tot een minimum wordt beperkt. Tip: 10db ondervloeren zijn uitermate geschikt voor appartementen en flats. Deze vloeren voldoen aan de norm voor geluidsdemping. 

Daarnaast hebben veel ondervloeren een egaliserend vermogen. Daarmee wordt bedoeld dat de ondervloer kleine gaatjes als het ware opvult. De oneffenheden worden dus opgevuld waardoor de vloer stabiel op de dekvloer blijft liggen. 

Heb je thuis vloerverwarming en twijfel je of laminaat dan wel een goed idee is? Niet nodig! In het assortiment van Carpetright vind je zowel laminaat- als ondervloeren die wel raad weten met vloerverwarming. De warmte van de vloerverwarming kan zich goed naar boven verplaatsen waardoor je volop geniet van je installatie.

Extra tips

Als je een ondervloer gaat kopen is het slim om een lijstje te maken van eisen waaraan jouw ondervloer moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de vloerverwarming. Heb je die in huis? Kies dan voor een ondervloer die daarvoor geschikt is. Uiteraard is het aan te raden om even te checken of jouw geoogde ondervloer geschikt is voor laminaat. Zo kom je thuis niet voor ongewenste verrassingen te staan!

De dikte van de ondervloer is ook een factor waarmee je rekening moet houden. Deze dikte varieert van 0.1 mm (folie) tot wel 10 mm. Bij elke specifieke vloer hoort een ideale dikte zodat je de beste combinatie in huis haalt. Weet je niet welke dikte het best bij jouw nieuwe vloer past? Haak dan gerust een expert van Carpetright aan en laat je adviseren.

Ondervloer voor laminaat leggen

Het leggen van de ondervloer is geen moeilijke klus, maar het kan even passen en meten zijn als je dit nog nooit heb gedaan. Zie je het niet zitten om zelf met de ondervloer en het laminaat aan de gang te gaan? Dan is het goed om te weten dat Carpetright je hier graag bij helpt. Laat je vloer opmeten en maak daarna gebruik van de professionele plaatsingsservice. Zo weet je 100% zeker dat je in een mum van tijd geniet van jouw nieuwe laminaatvloer!

Advies van Carpetright

Zie je door de bomen even het bos niet meer en weet je niet precies welke ondervloer geschikt is voor jouw laminaatvloer? Win dan advies in bij de experts van Carpetright. Maak een afspraak in de winkel op het moment dat jou goed uitkomt en laat je onder het genot van een kop koffie adviseren over jouw vloerproject. Liever thuis? Dat kan ook. Kies dan voor een thuisafspraak.

Huidige filters
  1. Geschikt voor (Vloer) Laminaat Verwijder dit artikel
Naar boven