Laden...

Een nieuwe look voor je trap met trapbekleding van Carpetright

Trapbekleding oubollig? Echt niet! Bij Carpetright kun je je trap helemaal in stijl met de rest van je interieur laten bekleden. Kies bijvoorbeeld voor prachtig vinyl, PVC of de all-time favourite: tapijt. Of wat denk je van een loper met een roede in trendy messing of zwart? Prachtig in een oud huis. Trapbekleding zorgt daarnaast voor een veilige trap, verbetert de akoestiek en is geluiddempend. Een win-winsituatie dus!

De voordelen van trapbekleding van Carpetright

  • Geschikt voor vrijwel alle trappen
  • Keuze uit tapijt, PVC en vinyl
  • Geluiddempend en slipbestendig
  • Een nieuwe trap binnen één dag
  • Advies, inmeten, plaatsen: Carpetright regelt het!

Een trap met een nieuwe, frisse look, die geluiddempend én veilig is!

trapbekleding
trapbekleding

De beste bekleding voor een trap

Wat de juiste bekleding voor jouw trap is, is afhankelijk van je wensen, je gezinssituatie, je trap en je smaak. Heb je een groot gezin, dan zijn veiligheid en geluiddemping misschien het allerbelangrijkste voor je. Heb je al een PVC vloeren liggen in de hal en de woonkamer, dan kun je overwegen om dit door te trekken naar de trap voor een mooi geheel. Woon je in een jaren ’30 huis met een originele trap, dan benadrukt een traploper het authentieke karakter van de woning. Wat je wensen ook zijn: Carpetright heeft de juiste trapbekleding in huis.

Welke mogelijkheden zijn er om een trap te bekleden?

Bij trapbekleding denk je misschien meteen aan tapijt, maar wist je dat er nog veel meer mogelijk is? Hier kun je uit kiezen:

Tapijt

Tapijt is zacht aan je voeten, stil en stroef, wat de veiligheid ten goede komt. Wanneer je je trap met tapijt wilt laten bekleden, is het belangrijk dat je kiest voor een stof met een hoge mate van slijtvastheid. Niet al het tapijt is namelijk geschikt voor plaatsing op de trap. Onze pooltapijten en lustapijten (bouclé) zijn dat bijvoorbeeld wel. Voor extra loopcomfort en geluiddemping is het mogelijk om een ondertapijt te plaatsen. Dit is vooral aan te raden bij een pooltapijt. Het zorgt voor veerkracht onder het tapijt, waardoor de kans op ‘poolplet’ (het fletser worden van de kleur) en slijtage afneemt.

Loper of trapmat

Heb je een mooie, houten trap die je wilt blijven zien, dan kun je ook alleen het loopgedeelte laten bekleden met tapijt. Kies dan voor een loper of een trapmat, ook wel halve maantjes genoemd. Een loper wordt op z’n plek gehouden door een roede, die in verschillende materialen en uitvoeringen verkrijgbaar is. Een trapmat wordt op de traptreden gelijmd. Alle halve maantjes hebben een gefestonneerde (omgezoomde) rand, die voorkomt dat de trapmat gaat rafelen. Carpetright heeft ook trapmaantjes van aluminium. Heeft jouw trap een afwijkende maat? Laat een trapmat op maat maken.

Kom langs in een winkel bij jou in de buurt, om tapijt, vinyl en PVC als trapbekleding te bekijken.

Trap bekleden PVC

Wil je een PVC vloer doortrekken op de trap? Dat kan! Waar tapijt als het ware om de treden heen wordt ‘gevouwen’, wordt PVC juist op de treden gelijmd. Als je voor een trapbekleding met PVC kiest, heb je ook trapneuzen nodig om de trap af te werken. Dit zijn kunststof/rubberen profielen die aan de voorkant van iedere trede worden geplaatst. Vaak is PVC voorzien van anti-slip, maar de trapneuzen voorkomen ook dat je uitglijdt.

Vinyl trapbekleding

Een vinyl trap is door het verende karakter van het materiaal, prettig om overheen te lopen. Daarnaast is het ook een budgetvriendelijke keuze. Deze trapbekleding kom je ook vaak tegen in kantoren en scholen, vanwege de hoge mate van slijtbestendigheid. Kies je voor vinyl op je trap, dan heb je net als bij PVC te maken met trapneuzen. Kunststof of rubberen profielen die over de voorkant van de trap worden geplaatst. Dit zorgt voor de afwerking van je trap en extra grip als je er overheen loopt.

Veelgestelde vragen over trapbekleding

We hebben een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Heb je een specifieke vraag? In onze winkels staan vakkundige adviseurs voor je klaar om je te helpen. Maak online een afspraak

Het bekleden van de trap is een lastige klus, waarbij je heel secuur moet werken. Een veilige trap ontstaat alleen bij correcte stoffering en daarnaast moet de trap natuurlijk ook strak worden afgewerkt. Carpetright is marktleider op het gebied van vloeren en heeft alles in huis om je trap in een nieuw jasje te steken. Wil je de klus graag uitbesteden? Dankzij onze plaatsingsservice heb je vaak al een nieuwe trap binnen één dag.

Ja! Of je nu een open of een gesloten trap hebt, een rechte trap of wenteltrap of dat het gaat om een houten of metalen trap; alle trappen kunnen bekleed worden.

Dat is afhankelijk van jouw trap. De vorm van de trap, het aantal treden en de afmeting van je treden zijn het belangrijkst bij het bepalen van de kosten van trapbekleding. Wil je de trapwangen en stootborden mee laten stofferen? Dat brengt extra kosten met zich mee. Over het algemeen geldt: vinyl is de goedkoopste optie om je trap mee te bekleden, maar tapijt en PVC blijven vaak langer mooi.

Wat voor jou de beste vloerbedekking is voor je trap, is onder meer afhankelijk van het soort trap, hoe vaak je de trap gebruikt en je smaak. Goedkoop tapijt heeft vaak een lagere pooldichtheid, waardoor je kale plekken ziet op de plek waar de stof om de treden wordt gebogen. Ook zijn deze tapijtsoorten vaak gevoelig voor slijtage. Bouclé stoffen zijn zeer geschikt voor je trap, vanwege hun stevige garens en een vuilwerende beschermlaag. Meer weten over onze tapijtsoorten?

Dat is afhankelijk van het soort trap, maar in vrijwel alle gevallen kan de trap binnen één dag bekleed worden.

Of kies je liever voor traprenovatie?

Bij traprenovatie wordt gebruik gemaakt van zogenaamde overzettredes. Je kunt kiezen uit tredes met een natuurlijke houtlook of een stoere betonlook. Daarna ziet je bestaande trap er weer uit als nieuw. Wees niet bang voor stofhappen: binnen één tot twee dagen is je nieuwe trap een feit. 

Benieuwd naar de beste oplossing voor jouw trap?

Onze adviseurs staan voor je klaar

De experts van Carpetright staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Kom langs in een van onze 22 winkels door heel België. Plan bijvoorbeeld een afspraak in op een moment dat jou uitkomt. Samen kijken we naar de beste mogelijkheden voor jouw woonsituatie en maken we van jouw trap hét visitekaartje van je interieur. 

Naar boven