Laden...

Trapbekleding van Carpetright

Met trapbekleding steek je je bestaande trap in een nieuw jasje. Denk bijvoorbeeld aan vinyl met een stoere betonlook of een zacht bouclétapijt. Of wat vind je van een traploper met een roede in trendy messing of zwart?

Trapbekleding is prachtig in een oudere woning, maar past ook heel mooi in een nieuwbouwhuis.  Het bekleden zorgt voor een veilige trap, verbetert de akoestiek en is geluiddempend. Een traprenovatie met PVC of laminaat behoort ook tot de mogelijkheden. Op deze pagina vertellen we je alles over trapbekleding.

De voordelen van trapbekleding van Carpetright:

 • Geschikt voor vrijwel alle trappen
 • Keuze uit tapijt en vinyl
 • Geluiddempend en slipbestendig
 • Een nieuwe trap binnen één dag
 • Advies, inmeten, plaatsen: Carpetright regelt het! 

Inspiratie, advies of voorbeelden zien? Maak een vrijblijvende afspraak met ons.

Adviesgesprek in de winkel

Adviesgesprek bij jou thuis

Adviesgesprek in de winkel

Adviesgesprek bij jou thuis

Trapbekleding van Carpetright

Mogelijkheden trapbekleding

Bij trapbekleding denk je misschien meteen aan je trap bekleden met tapijt, maar wist je dat er nog veel meer mogelijk is? Kies uit deze drie opties:

Tapijt

Tapijt

 • Tapijt is zacht aan je voeten, stil en stroef
 • Het zorgt voor een veilige trap
 • Pooltapijt en lustapijt (bouclé) is het meest geschikt voor de trap
 • Ondertapijt zorgt voor extra loopcomfort en geluiddemping. Vooral aan te raden bij een pooltapijt
 • Kosten vanaf € 8,99 per m²
Traploper

Traploper of trapmat (o.a. halve maantjes)

 • Keuze uit stof of aluminium
 • Bekleed alleen het loopgedeelte met halve maantjes op de trap
 • Geschikt als je je trap wilt blijven zien
 • Roede in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar
 • Zowel een traploper als trapmat wordt verlijmd op de treden
 • Kosten kant-en-klare traploper zonder roedes vanaf € 800,-*, trapmat € 250,-* (incl. stoffering)

* Prijs bepaald op basis van een trap van 13 treden.

Vinyl trapbekleding

Vinyl trapbekleding

 • Met de uitstraling van hout, beton of mediterrane tegels
 • Door het verende karakter, prettig om overheen te lopen
 • Hoge mate van slijtbestendigheid
 • Onderhoudsvriendelijk en geluiddempend
 • Zowel geschikt voor open als gesloten trappen
 • Kosten vanaf € 21,99 per m²

Trapbekleding: inspiratie, voorbeelden of advies?

Adviesgesprek in de winkel

Adviesgesprek bij jou thuis

Adviesgesprek in de winkel

Adviesgesprek bij jou thuis

Kosten
Kosten

Wat kost het om mijn trap te laten bekleden?

Bij Carpetright kun je je trap al laten stofferen met tapijt vanaf € 500,- (incl. lijmpatronen, arbeidsloon en tapijt). 

In het geval van vinyl ligt de prijs iets hoger, omdat de trap echt helemaal kaal en vrij van alle oneffenheden gemaakt moet worden. Je wilt natuurlijk geen lelijke bobbel in je strakke vinyl. Daarnaast worden er bij vinyl op de trap ook trapneuzen ter afwerking geplaatst. Je kunt je trap laten stofferen met vinyl vanaf € 925,- (incl. lijm, trapneuzen, arbeidsloon en vinyl)

We zijn hierbij uitgegaan van een trap met dertien à veertien treden en één bocht/draai

Meer over trapbekleding kosten

Kosten

Bij Carpetright kun je je trap al laten stofferen met tapijt vanaf € 500,- (incl. lijmpatronen, arbeidsloon en tapijt). 

In het geval van vinyl ligt de prijs iets hoger, omdat de trap echt helemaal kaal en vrij van alle oneffenheden gemaakt moet worden. Je wilt natuurlijk geen lelijke bobbel in je strakke vinyl. Daarnaast worden er bij vinyl op de trap ook trapneuzen ter afwerking geplaatst. Je kunt je trap laten stofferen met vinyl vanaf € 725,- (incl. lijm, trapneuzen, arbeidsloon en vinyl)

We zijn hierbij uitgegaan van een trap met dertien à veertien treden en één bocht/draai.

Kosten
Kosten
De beste bekleding voor een trap

De beste bekleding voor een trap

Wat de juiste bekleding voor jouw trap is, is afhankelijk van je wensen, je gezinssituatie, je trap en je smaak. Heb je een groot gezin, dan zijn veiligheid en geluiddemping misschien het allerbelangrijkste voor je. 


Heb je al laminaat in de hal en de woonkamer, dan kun je overwegen om dit door te trekken naar de trap voor een mooi geheel. 

Woon je in een jaren ’30 huis met een originele trap, dan benadrukt een traploper het authentieke karakter van de woning. Wat je wensen ook zijn: Carpetright heeft de juiste trapbekleding in huis. 

Trapbekleding in 3 stappen

Bij Carpetright heb je ontzettend veel keus in tapijt of vinyl om je trap mee te bekleden. Dankzij onze vakkundige installateurs geniet je in no-time van een nieuwe trap.

Stap 1
Omdat we zoveel keus hebben in kleuren, materialen en dessins, kun je het beste langskomen in de winkel. Heb je je favoriete trapbekleding gevonden? De adviseur stelt ter plekke een vrijblijvende offerte voor je op.


Stap 2
Ben je geïnteresseerd? Dan komen onze specialisten bij jou thuis de trap opmeten. Daarna wordt de definitieve offerte opgesteld.


Stap 3
Je trap wordt vakkundig bekleedt door onze specialisten.

Trapbekleding in 3 stappen

Veelgestelde vragen over trapbekleding

We hebben een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Heb je een specifieke vraag? In onze winkels staan vakkundige adviseurs voor je klaar om je te helpen. Maak online een afspraak. 

Het bekleden van de trap is een lastige klus, waarbij je heel secuur moet werken. Een veilige trap ontstaat alleen bij correcte stoffering en daarnaast moet de trap natuurlijk ook strak worden afgewerkt. Carpetright is marktleider op het gebied van vloeren en heeft alles in huis om je trap in een nieuw jasje te steken. Wil je de klus graag uitbesteden? Dankzij onze plaatsingsservice heb je vaak al een nieuwe trap binnen één dag. 

Ja! Of je nu een open of een gesloten trap hebt, een rechte trap of wenteltrap of dat het gaat om een houten of metalen trap; alle trappen kunnen bekleed worden. 

We hebben bij Carpetright al trap tapijt vanaf € 8,99 per m². Je kunt je trap laten bekleden met tapijt vanaf € 500,- (incl. lijmpatronen, arbeidsloon en tapijt). Vinyl voor de trap is verkrijgbaar vanaf € 21,99 per m². Qua kosten om je trap te stofferen met vinyl moet je denken aan circa € 990,- (incl. lijm, trapneuzen, arbeidsloon en vinyl). Liever een traploper of trapmat? Dat kan al voor vanaf € 800,- voor een kant-en-klare loper zonder roeden of € 250,-  voor een trapmat. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van een trap met 13 treden. De exacte prijs bepalen we nadat we jouw trap hebben opgemeten. Omdat de collectie tapijt en vinyl zo groot is, kun je het beste langskomen in de winkel. Aan de hand van jouw keuze stellen de adviseurs een offerte op.

Wat voor jou de beste vloerbedekking is voor je trap, is onder meer afhankelijk van het soort trap, hoe vaak je de trap gebruikt en je smaak. Goedkoop tapijt heeft vaak een lagere pooldichtheid, waardoor je kale plekken ziet op de plek waar de stof om de treden wordt gebogen. Ook zijn deze tapijtsoorten vaak gevoelig voor slijtage. Bouclé stoffen zijn zeer geschikt voor je trap, vanwege hun stevige garens en een vuilwerende beschermlaag. Meer weten over onze tapijtsoorten?

Dat is afhankelijk van het soort trap, maar in vrijwel alle gevallen kan de trap binnen één dag bekleed worden.

Bij traprenovatie wordt gebruik gemaakt van zogenaamde trapplaten van laminaat of PVC of overzettredes van High Density Fibreboard (HDF). Je kunt kiezen uit tredes met een natuurlijke houtlook of een stoere betonlook. Daarna ziet je bestaande trap er weer uit als nieuw. Wees niet bang voor stofhappen: binnen één tot twee dagen is je nieuwe trap een feit. 

Je kunt ook kiezen voor een van onze traprenovatie pakketten: Easy, Smart en Luxe. Het doe het zelf pakket is voor klussers. Besteed je de renovatie liever uit, dan kom je uit bij het Smart pakket. Wil je van je traprenovatie echt wat bijzonders maken, dan is het Luxe pakket zeer geschikt. Je hebt dan veel extra opties, zoals ledverlichting en de afwerking van de zijkanten in hetzelfde decor.

Benieuwd naar de beste oplossing voor jouw trap?
Onze adviseurs staan voor je klaar

De experts van Carpetright staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Kom langs in een van onze winkels door heel België. Plan een afspraak in op een moment dat jou uitkomt. Samen kijken we naar de beste mogelijkheden voor jouw woonsituatie en maken we van jouw trap hét visitekaartje van je interieur. 

Meer over trapbekleding en traprenovaties?

Naar boven