Laden...

De beste vloeren voor een kinderkamer

Racen met speelgoedauto’s, torens bouwen, verstoppertje doen, boekjes lezen… Op de vloer van een kinderkamer wordt volop gespeeld. Wel zo fijn als er een vloer ligt die tegen een stootje kan en die je goed kunt schoonmaken. Zo kies je de juiste vloer voor de kinderkamer!!

Tips voor het kiezen van een vloer voor de kinderkamer

  • Kies voor een vloer die het geluid dempt
  • Een water- en krasbestendige vloer is een must
  • Allergievrije eigenschappen zijn een pré
  • Let erop dat de vloer gemakkelijk schoon te maken is
  • Een zachte(re) vloer is fijn om op te spelen 

Tips voor de juiste vloer in de kinderkamer

In eerste instantie zal een baby vooral slapen op z’n kamertje, maar na verloop van tijd wordt de kinderkamer een echte speelkamer. Je wensen zullen dus gaandeweg veranderen, maar zorg in ieder geval dat een nieuwe vloer voor de kinderkamer aan de volgende punten voldoet:

Tip 1: Geluiddempend

Als de bak met Lego voor de zoveelste keer wordt omgekeerd of vlugge kindervoetjes over de vloer rennen (lees: stampen!), is het wel zo fijn als de rest van het gezin daar geen last van heeft. In de kinderkamer kun je daarom het beste kiezen voor een vloer die het contactgeluid dempt. Tapijt is de meest stille vloer die er is, maar is wel vlekgevoelig en houdt snel stof vast. Wil je liever een harde vloer? Denk dan eens aan vinyl. Vinyl is stil, geluiddempend en verkrijgbaar in breedtes tot wel 400 cm. Doordat het een vloer is met weinig naden, krijgen vuil en stof weinig kans. Laminaat en parket zijn de minst stille vloeren, maar met de juiste ondervloer en de manier waarop je de vloeren legt, kun je contactgeluid grotendeels beperken.

Tip 2: Water- en krasbestendig

Een kindvriendelijke vloer moet tegen een stootje kunnen. Met auto’s over de vloer racen, hutten bouwen, een lekkende drinkbeker… Geen probleem met een vloer die water- en krasbestendig is. PVC is vrijwel onverwoestbaar, gemakkelijk schoon te maken en vuil en allergenen hechten zich niet aan het oppervlak. Handig als je met een kruimelend koekiemonster samenwoont! Goed om te weten: alle PVC vloeren van Carpetright zijn vrij van schadelijke weekmakers (ftalaten). Ga je liever voor voordelig laminaat? Door de kunststof toplaag is laminaat goed bestand tegen krassen van speelgoed. Een aantal soorten zijn ook voorzien van een waterproof coating (HydroSeal), zodat vocht geen kans krijgt. Ontstaat er toch onverhoopt een keer een beschadiging aan je laminaat, dan is een plank gemakkelijk te vervangen.

Tip 3: Onderhoudsvriendelijk

Het is een must dat de vloer in de kinderkamer gemakkelijk schoon is te maken, want die kleintjes en hun plakhandjes zitten overal aan en slepen het liefst alles mee naar binnen. De vloer van de kinderkamer moet dus geschikt zijn voor regelmatig stofzuigen, dweilen en een vochtige doek om vlekken weg te boenen. PVC en vinyl zijn gemaakt van kunststof en het beste bestand tegen vocht. Laminaat kun je voorzichtig dweilen, maar de vloer mag niet té nat worden. De planken van samengeperste houtvezels kunnen daar niet tegen en kunnen bij veel vocht bol gaan staan. Gebruik liever een vochtige doek als je je laminaatvloer mooi wilt houden. Meer lezen over laminaat schoonmaken?

Laminaat, vinyl of PVC op de kinderkamer

Staan laminaat, vinyl en PVC bovenaan jouw wensenlijstje voor de kinderkamer, maar vind je het lastig om te kiezen? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje:

  • Zowel laminaat, vinyl als PVC zijn in vele dessins verkrijgbaar, dus je kunt exact de sfeer in de kinderkamer neerzetten die jij wilt. Een kinderkamer moet naast praktisch tenslotte vooral gezellig zijn en de vloer is een bepalend element.
  • Vinyl is de zachtste vloer en voelt prettig aan als je er met blote voeten overheen loopt of als je kindje per ongeluk valt. Laminaat is de hardste vloer van de drie. Ga je voor laminaat? Overweeg dan een vloerkleed neer te leggen, waar je kind op kan spelen.
  • Verstoppertje doen, tikkertje, stoeien… Kinderen rennen soms vol enthousiasme door het huis en een ongeluk zit in een klein hoekje. PVC heeft een antisliplaag zodat vervelende uitglijders worden voorkomen.
  • Heeft jouw kindje last van een allergie? Het is een misverstand dat je dan per definitie voor een harde vloer moet gaan. Op een harde vloer blijft het stof opdwarrelen en adem je het dus ook in, terwijl tapijt of een vloerkleed stof juist vasthoudt en zorgt voor een schoner binnenklimaat.

Maak de kinderkamer compleet met een vloerkleed

Ben je op zoek naar een tapijt voor de babykamer? Een harde vloer kun je combineren met een zacht vloerkleed. Het zorgt voor een warme uitstraling van de babykamer en oudere kinderen kunnen er heerlijk op spelen en ravotten. Een rond vloerkleed is populair en geeft de kinderkamer een speelse touch. Wist je dat van bijna al ons tapijt een vloerkleed op maat gemaakt kan worden in een afmeting en vorm die jij wilt? Kies bijvoorbeeld voor een groot rond speelkleed of een langwerpig kleed voor naast het ledikant. Een kindervloerkleed van kunststof vezels is gemakkelijker schoon te maken dan natuurlijke vezels zoals katoen en wol. Of kies voor een duurzaam tapijt van denim voor de kinderkamer dat gemaakt is van gerecyclede materialen. Een aantal van onze vloerkleden zijn standaard water- en vuilafstotend. Dit gaat onder meer om tapijten Plush en Royce.

Wat is jouw favoriete kinderkamervloer? Bekijk onze laminaat, tapijt of PVC collectie

Onze merken

De meest geschikte vloer voor de kinderkamer

Om het je gemakkelijk te maken: PVC, vinyl en laminaat zijn de meest geschikte vloeren voor de kinderkamer. Deze vloeren zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor je ze met elke woonstijl kunt combineren. Daarnaast beschikken PVC, vinyl en laminaat over vele praktische eigenschappen. Zo zijn het sterke vloeren die tegen een stootje kunnen, houden ze geen stof vast en zijn ze ook goed schoon te maken. Je kunt de vloeren goed combineren met een lekker vloerkleed of zelfs vloerverwarming. De perfecte ondergrond om op te spelen. Een win-win situatie dus: kinderen blij, papa en mama blij!

De meest geschikte vloer voor de kinderkamer

Om het je gemakkelijk te maken: PVC, vinyl en laminaat zijn de meest geschikte vloeren voor de kinderkamer. Deze vloeren zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor je ze met elke woonstijl kunt combineren. Daarnaast beschikken PVC, vinyl en laminaat over vele praktische eigenschappen. Zo zijn het sterke vloeren die tegen een stootje kunnen, houden ze geen stof vast en zijn ze ook goed schoon te maken. Je kunt de vloeren goed combineren met een lekker vloerkleed of zelfs vloerverwarming. De perfecte ondergrond om op te spelen. Een win-win situatie dus: kinderen blij, papa en mama blij!

Naar boven