Laden...

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn echte sfeermakers en voelen zich in bijna elk interieur thuis. Of je nu een moderne of landelijke woonsmaak hebt. Naast een sfeervolle uitstraling hebben vouwgordijnen ook veel praktische eigenschappen. Ze verduisteren, isoleren en verbeteren de akoestiek. Lees snel meer over deze raamdecoratie.

Dé redenen om vouwgordijnen van Carpetright in huis te halen:

 • Verkrijgbaar in veel stoffen, dessins en kleuren
 • Van lichtdoorlatende inbetween tot verduisterende stoffen
 • Met of zonder baleinen 
 • Geschikt voor zowel de woonkamer, keuken als de slaapkamer
 • Elektrische bediening mogelijk
Vouwgordijnen
Wat zijn vouwgordijnen?

Wat zijn vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zijn gordijnen met brede, horizontale banen die in elkaar vouwen wanneer je het gordijn omhoog trekt en uit elkaar vouwen wanneer je het gordijn helemaal dicht doet. Heb je het gordijn half open? Dan zijn de bovenste banen uitgevouwen en de onderste banen in én over elkaar heen gevouwen. De vouw valt als een dikke, maar soepele plooi over de hele breedte van het gordijn. Vouwgordijnen zijn echte sfeermakers en hebben een warme, luxe uitstraling. Je kunt kiezen uit verschillende stoffen, zoals inbetweens, lichtdoorlatende en verduisterende vouwgordijnen. Hou je van luxe en gebruiksgemak? Kies voor elektrische vouwgordijnen!

Wat voor soort zijn er?

Vouwgordijnen passen in elke interieurstijl. Je hebt de keuze uit drie uitvoeringen: vouwgordijnen met baleinen aan de raamzijde, vouwgordijnen met baleinen aan de interieurzijde en vouwgordijnen zonder baleinen. Baleinen zorgen dat de stof mooi in en uit elkaar vouwt. De voordelen per type vouwgordijn op een rij: 

Vouwgordijnen met baleinen aan de interieurzijde:

 • Zorgen dat het vouwgordijn strak hangt, dus past goed in een modern interieur 
 • Ideaal wanneer je kiest voor een gordijn met een print omdat de baleinen de print niet onderbreken
 • Geschikt voor zowel transparante als zwaardere gordijnstoffen.
 • Kunnen gevoerd worden

Vouwgordijnen met baleinen aan raamzijde: 

 • Passen goed in elk interieur
 • Geschikt voor stoffen zonder patroon (met uitzondering een patroon met verticale strepen) 
 • Geschikt voor zowel transparante als zwaardere gordijnstoffen
 • Kunnen gevoerd worden. Ideaal wanneer je vouwgordijnen wilt voorzien van een verduisterende coating. 
Wat voor soort zijn er?
Hoe was je vouwgordijnen?

Hoe was je vouwgordijnen?

Elke stof is gevoelig voor warmte en vocht, maar gordijnen van linnen of katoen hebben over het algemeen een hoger krimppercentage dan polyester. Het is sowieso aan te raden om het gordijn niet vaker dan nodig te wassen. Heeft je gordijn echt een opfrisbeurt nodig? Houd je dan aan de wasvoorschriften van de stof. Deze heb je ontvangen bij je aankoop. Ben je de wasvoorschriften kwijt, vraag het dan even na bij jouw vestiging. Gevoerde gordijnen hebben twee lagen en kunnen alleen gereinigd worden door een stomerij. Het demonteren van het gordijn is niet moeilijk, maar let goed op het volgende:

 • Trek aan de bovenkant het klittenband los van de cassette. 
 • Laat de touwtjes en/of kettingen hangen. Zo kan je makkelijk zien hoe je na het wassen je gordijn weer moet monteren. 
 • Heb je een vouwgordijn met baleinen? Haal dan voor het wassen de baleinen uit de gordijnen.

Welke stof voor vouwgordijnen kiezen?

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Van katoen, linnen en acryl tot polyester en viscose. De meeste gordijnstoffen zijn een menging van meerdere stofsoorten. Zo brengen we looks en praktische voordelen bij elkaar. Zo heeft katoen een natuurlijke uitstraling en is  polyester licht in gewicht, sneldrogend en kreukvrij. Linnen vouwgordijnen zijn populair. Deze stof past qua uitstraling goed bij elke soort vouw, is natuurlijk en lichtdoorlatend, zonder dat je privacy in het geding komt.

Welke stof voor vouwgordijnen kiezen?
Welke formaten zijn beschikbaar?

Ook verduisterende vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn ook heel geschikt voor de slaapkamer, omdat je kunt kiezen voor verduisterende stoffen. Je hebt verschillende opties: kies bijvoorbeeld voor een dikke gordijnstof die van zichzelf al weinig licht doorlaat of zoek verduisterende vouwgordijnen uit met een voering of coating. Deze voering zit altijd aan de raamzijde zodat de uitstraling van je gordijn aan de kamerzijde in tact blijft.

Mix en match

Op zoek naar extra sfeer en uitstraling? Combineer je vouwgordijnen dan met een transparant overgordijn, zoals vitrage of plooigordijnen. Het combineren van twee gordijnen zorgt net voor dat extraatje in je interieur. Onze adviseurs helpen je graag met het maken van mooie combinaties. Wist je dat je vouwgordijnen ook op maat kan laten maken? Met vouwgordijnen op maat weet je zeker dat ze mooi vallen en voorkom je teleurstellingen. Vraag ernaar in één van onze vestigingen.

Mix en match
Gordijnen kopen bij Carpetright

Vouwgordijnen kopen bij Carpetright

In een zoektocht naar de perfecte vouwgordijnen ga je niet over één nacht ijs. Heb je nog vragen, twijfel je over wel of geen baleinen of wil je de stoffen graag door je handen laten gaan? Kom langs in een van onze 88 winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar met raad en daad en helpen je om de juiste keuze te maken. Als extra service kunnen we de ramen bij jou thuis komen opmeten en we kunnen de raamdecoratie ook voor je ophangen. Laat je inspireren in de winkel!

Raamdecoratie van Carpetright

Vouwgordijnen kopen bij Carpetright

In een zoektocht naar de perfecte vouwgordijnen ga je niet over één nacht ijs. Heb je nog vragen, twijfel je over wel of geen baleinen of wil je de stoffen graag door je handen laten gaan? Kom langs in een van onze 92 winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar met raad en daad en helpen je om de juiste keuze te maken. Als extra service kunnen we de ramen bij jou thuis komen opmeten en we kunnen de raamdecoratie ook voor je ophangen. Laat je inspireren in de winkel!

Naar boven