Laden...

Rolgordijnen op maat


Het voordeel van rolgordijnen is dat ze niet zoveel ruimte in beslag nemen. Dat geldt ook voor een rolgordijn op een draai- of kiepraam. Een rolgordijn op maat zorgt er niet alleen voor dat het gordijn naadloos aansluit, het brengt ook meer sfeer, warmte, privacy en een betere akoestiek in je huis. Lichtdoorlatend of verduisterend, met print of effen, een rolgordijn op maat is altijd een goed idee.


Duo rolgordijnen op maat


Duo rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof die achter elkaar hangen. Omdat de stof uit banen is opgebouwd is de lichtinval te regelen door de stand iets te wijzigen. De stof is verkrijgbaar met lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Omdat de stof van 100% polyester is gemaakt, zijn duo rolgordijnen zeer goed bestand tegen UV straling en luchtvochtigheid. Door de duo rolgordijnen perfect op maat te laten maken valt het gordijn dicht tegen het raam en is er nagenoeg geen ruimte tussen het gordijn en het kozijn. Ideaal voor het tegenhouden van licht.


Verduisterend rolgordijn op maat


Een beetje zon in huis is best fijn maar niet altijd wenselijk bijvoorbeeld in de slaapkamer. De meeste mensen slapen nu eenmaal beter in een verduisterende slaapkamer maar ’s ochtends wakker worden met een beetje licht is best prettig. Spelen met licht gaat heel makkelijk met een verduisterend rolgordijn op maat. Het voorkomt inkijk, verduistert en laat zonnestralen binnen, wanneer je maar wilt.

Bamboe rolgordijn op maat


Gek op natuurlijke materialen? Haal de natuur in huis met een bamboe rolgordijn. Deze zijn kant en klaar beschikbaar maar ook op maat te bestellen. Bamboe is stevig, betaalbaar en ziet er heel mooi uit. Een bamboe rolgordijn functioneert gelijk aan vitrage; het filtert het licht maar neemt het niet helemaal weg.


Mix en match met raamdecoratie


Tip! Combineer verschillende soorten raamdecoratie voor een speels effect. Zo kan je bijvoorbeeld lichtdoorlatende rolgordijnen combineren met overgordijnen. Je combineert zo een minimalistische look van een rolgordijn met de organische look van overgordijnen. Hang je de gordijnen tot op de grond dan accentueer je de hoogte van de ruimte. Dat geeft meteen een rijke uitstraling.


Stofsoorten op maat


Rolgordijnen zijn er in verschillende stofsoorten: Vrijwel alle stoffen zijn van polyester en enkele van katoen of een combinatie van beide. Iedere stofsoort heeft unieke kenmerken. Zo is katoen een natuurlijke vezel afkomstig van de zaadpluizen van een katoenplant. De afwerking van katoen is afhankelijk van de bewerking die door een fabrikant is gedaan.

Meet voordat je een rolgordijn op maat gaat bestellen goed het raam of de ramen op. Onze adviseurs helpen je graag. Lees hier alvast enkele meetinstructies.


Rolgordijn op maat laten maken bij Carpetright


Wil je een rolgordijn op maat laten maken? We helpen je graag in één van onze winkels. Samen met één van onze medewerkers neem je de mogelijkheden in stof, dessin en kleur door en bespreken we de overige product specifieke eigenschappen van rolgordijnen. Onze experts helpen je graag met het inmeten en monteren van de rolgordijnen.

Naar boven