Laden...

Plisségordijnen

Variatie! Dat is wat een plisségordijn je biedt. Doordat je de positie van het gordijn zelf bepaalt, heb je elke dag een gordijn die bij het weer, je mood of interieur past. Op zoek naar licht? Dan schuif je de bovenkant en onderkant helemaal naar elkaar toe. Behoefte aan privacy? Stel de positie van het gordijn dan precies af op de hoogte van nieuwsgierige ogen. Zonder dat het ten koste gaat van licht in je kamer.

Het leuke is dat plisségordijnen de ideale oplossing zijn voor bijzondere ramen. Hele hoge, smalle, (half)ronde of zelfs trapeziumvormige ramen? Draai-kiepramen? Dakkoepel? Of dakramen? Dan heb je met plisségordijnen de perfecte oplossing gevonden.

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn gordijnen die de breedte van het raam helemaal bedekken maar waarmee je zelf de hoogte (positie) van het gordijn in je raam bepaalt. Je bedient het plissérolgordijn door de bovenkant en/of de onderkant van het gordijn naar boven of beneden te schuiven (een top-down en bottom-up systeem). De technische naam hiervoor is ‘stofpakket vrij’. Deze bediening op maat is reden waarom veel mensen voor plissé gordijnen kiezen.

Welke soorten plissé gordijnen zijn er?

Plisségordijnen zijn er in allerlei verschillende stofsoorten. En in verschillende kleuren, texturen en prints. Bijna alles is mogelijk! Je kan ook kiezen voor plisségordijnen met twee stoffen. Bijvoorbeeld een donkere, dikkere stof voor wanneer je een verduisterend effect wilt. En een lichte, transparante stof voor een lichtdoorlatend effect. Beide stoffen zitten op één rails en bedien je door ze naar beneden en naar boven te schuiven.

De plooien van een plisségordijn zijn 20 millimeter of 32 millimeter groot. Plisségordijnen herken je aan de harmonicavouw in de stof. Je kan daarin kiezen voor enkele plisségordijnen en voor honingraat (dubbel) plisségordijnen. Het voordeel van honingraat plisségordijnen is dat de lucht een isolerende werking heeft en het touwtje in de honinggraat is verwerkt. Een mooie afwerking dus.

Voor alle soorten ramen

Plisségordijnen zijn geschikt voor verschillende soorten ramen. Hieronder vind je een overzicht van type ramen.

  • dakraam
  • dakkoepel
  • erker
  • draairaam
  • kiepraam

Maar ook voor een rond, halfrond, vierkant, rechthoekig of zelfs trapeziumvormig raam is een plisségordijn geschikt. Voor vaste, rechte ramen is een vrijhangend model passend. Een ingespannen model is de oplossing voor bewegende ramen omdat dit systeem het gordijn op z’n plek houdt.

In welke stand het raam ook staat. Je kan het gordijn bedienen via een bedieningsgreep, bedieningsstok of bedieningskoord. Heb je kunststof of aluminium kozijnen? Dan is het gordijn met behulp van verschillende plakprofielen goed te monteren. Onze collega’s in de winkel denken hierover met je mee.

Mix en match met gordijnen

Plisségordijnen plaats je vaak in het kozijn. Ook bij weinig ruimte maakt dat ze ideaal te combineren zijn met bijvoorbeeld plooi- of ringgordijnen. Ga bijvoorbeeld voor een neutrale kleur plisségordijn in combinatie met een hanggordijn met een mooie print. Dat geeft een warm en speels effect. Of kies juist voor een plissérolgordijn met print en neutrale hanggordijnen voor een creatieve look. Of voor een combinatie van natuur- en aardetinten in de stoffen linnen en katoen voor een warme, rustgevende uitstraling.

Zelf opmeten en meetservice

Plisségordijnen vragen om maatwerk omdat ieder raam anders is. Heb je een vierkant of rechthoekig raam? Meet met een meetstok uit een stuk of een rolmaat zowel de lengte als breedte van je raam. We raden je aan twee keer te meten, om zeker te zijn van de goede maten. Zit er, bijvoorbeeld door ouderdom, een verloop in je raam? Meet je raam dan op meerdere plekken. Bij uitzonderlijke ramen; rond, halfrond of trapeziumvorm, is het slim je gordijnen te laten opmeten door een van onze meetexperts.

Naar boven