Laden...

Paneelgordijnen 

Een stijlvolle, moderne, eigentijdse oplossing die net even anders is dan andere raamdecoratie. Paneelgordijnen lenen zich perfect wanneer je gaat voor een stijlvolle, eigenzinnige uitstraling van je woon-, slaap-, badkamer of zelfs kantoorruimte. Daarnaast zijn de functionele eigenschappen eindeloos. Of je nu wilt verduisteren, de akoestiek wilt verbeteren of niet weet wat je met je enorme raampartij aan moet. Paneelgordijnen bieden bijna altijd een oplossing. 

Wat zijn paneelgordijnen?

Paneelgordijnen zijn gordijnen die bestaan uit verschillende schuifbare panelen. Dit zijn brede, verzwaarde stroken stof die je naast of achter elkaar hangt. Wil je het gordijn open? Dan schuif je alle panelen achter elkaar op één plek. Wil je het gordijn dicht? Dan sleep je elk paneel naar de gewenste plek op de rail. De verschillende gordijnen hangen in meerdere rails. Zo heb je de vrijheid om elk paneel op de plek te hangen waar jij het wilt hebben.  

Wanneer gebruik je paneelgordijnen?

Wanneer je hoge en brede ramen te bekleden hebt, lenen paneelgordijnen zich hier uitstekend voor. De brede stroken vallen prachtig wanneer ze een groter oppervlak overbruggen. In hoge, grote ruimtes speelt ook vaak de akoestiek een rol. De panelen absorberen het geluid, waardoor ze perfect zijn voor ruimtes waarbij te veel geluid een rol speelt. 

Ideaal als scheidingswand

Waar veel mensen paneelgordijnen ook voor gebruiken, is het opdelen van een grote ruimte in kleinere ruimtes. Als scheidingswand (roomdivider) dus. Dan kan je een grote ruimte flexibel gebruiken, zonder gelijk te hoeven verbouwen. Door het plaatsen van paneelgordijnen op verschillende plekken, kan je de ruimte elke keer weer eenvoudig aanpassen naar wat jij nodig hebt. Niet te vergeten dat je hiermee ook gemakkelijk een opbergoplossing creëert voor spullen die je tijdelijk niet nodig zijn.

Welke formaten zijn beschikbaar?

Paneelgordijnen komen in allerlei hoogtes en breedtes. Een paneel is meestal tussen de 60 cm en 100 cm breed, al kiezen veel mensen voor een paneelbreedte van 60 cm. Meestal overlappen de panelen elkaar minimaal 3 cm. Wil je meer overlapping? Dan kan dat ook, want dit heb je helemaal zelf in de hand. Onze collega’s in de winkels denken graag met je mee. 

Hoe werkt het railsysteem?      

Het railsysteem van paneelgordijnen bestaat uit meerdere rails (sporen). Het maximaal aantal sporen bij Carpetright is vijf. Als je meer dan vier panelen hebt, heb je dus twee panelen op een spoor. Bij het dichtschuiven van de gordijnen zijn de mogelijkheden eindeloos. Hang ze trapsgewijs naast elkaar, met de voorste in het midden (piramidevorm) of laat ze verspringen. De zoom van elk paneel is verzwaard zodat ze altijd in vorm blijven. Creatieve mogelijkheden genoeg! 

Zijn er ook verduisterende paneelgordijnen?

Er zijn verschillende soorten paneelgordijnen. Zo zijn ze transparant en half transparant leverbaar maar ook in een verduisterende stof te verkrijgen. We voorzien in dat geval de raamzijde van het paneel van een verduisterende coating. Zo blijft de uitstraling van de stof aan de kamerzijde in tact. Paneelgordijnen geven je kamer een kalme uitstraling en zorgen voor privacy. 

Welke stofsoort is de beste keuze?

Vrijwel al onze paneelgordijnen zijn gemaakt van polyester. De voordelen hiervan zijn:

    • Stevig en slijtvast;
    • Kreukt niet; 
    • Verkleurt minder snel dan natuurlijke stofsoorten;
    • Kan goed tegen vochtige ruimtes omdat het niet krimpt en snel droogt;
    • Ze zijn gemakkelijk en goed schoon te maken. 

Paneelgordijnen op maat bestellen bij Carpetright

Wil je zeker weten dat de paneelgordijnen perfect aansluiten en goed functioneren dan is het aan te raden paneelgordijnen op maat te bestellen. Dat kun je heel eenvoudig zelf doen aan de hand van onze meettips, maar je kan ook een beroep doen op onze meetservice voor nog meer zekerheid. Onze vakmannen komen graag bij je langs om de juiste maat op te meten. Wanneer de maten bekend zijn, worden die in een app doorgevoerd, op een specificatie geprint en verstuurd naar de leverancier. 

Naar boven