Laden...

Jaloezieën op maat

Op zoek naar functionele gordijnen die ook stijlvol zijn? Dan heb je met jaloezieën op maat je ‘partner in crime’ gevonden. Jaloezieën komen in veel verschillende materialen en kleuren voor. Los van de esthetische eigenschappen vallen mensen voor de functionele eigenschappen: het op maat afstemmen van licht en inkijk. Lees hier wat jaloezieën op maat nog meer kunnen betekenen voor jou en je interieur.  

Lichtinval zoals jij het wilt

Jaloezieën op maat zorgen voor een prachtige lichtinval in je kamer. Mag het zonnetje gewoon naar binnen schijnen? Kantel de lamellen dan zo dat al het licht naar binnen kan. De lamellen zorgen voor een natuurlijke, ietwat diffuse, lichtinval. In welke stand de lamellen ook staan, ze ontmoedigen het naar binnen spieken van nieuwsgierige ogen, terwijl jij wel makkelijk naar buiten kan kijken. Je doseert met een jaloezie op maat heel precies je privacy, wat fijn is als je daarop gesteld bent.  


Materialen jaloezieën op maat

Jaloezieën op maat worden geleverd in kunststof (pvc), aluminium, bamboe of hout. Elk met hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen: 

  • Kunststof jaloezieën zijn echte alleskunners: ze zijn super stevig en gaan lang mee. 
  • Aluminium jaloezieën zijn ideaal voor vochtige ruimtes, plekken met veel en fel zonlicht (door optimaal kleurbehoud) en ze zijn flexibel: perfect voor de springerige poten van je hond bijvoorbeeld. 
  • Bamboe jaloezieën halen de natuur in huis. Duurzamer wordt het niet en je hebt er jarenlang plezier van. 
  • Houten jaloezieën zijn licht in gewicht en zorgen voor een natuurlijke sfeer in je kamer. 

Kleuren en prints      

De mogelijkheden in kleuren en prints van een jaloezie op maat zijn eindeloos. Kunststof en aluminium jaloezieën zijn er in elke print of kleur die je maar wilt. Wel eens gedacht aan een print van hout of beton? Of juist een gaaf dip-dye effect van verschillende kleuren binnen één gordijn? Ga voor goud, okergeel of een mooie tint donkergroen. Houten jaloezieën op maat zijn verkrijgbaar in hun natuurlijke, levendige houtkleur: abachi, essen, linden of bamboe. Wil je wel de charme van hout maar niet de kleur? Dan leveren we ze in bijvoorbeeld wit, zwart of antracietgrijs. Net waar je naar op zoek bent. Ga je liever voor goedkope jaloezieën op maat? Kies dan voor een effen kleur. 

Formaten jaloezieën

Door het slimme montagesysteem kunnen jaloezieën op maat nagenoeg elke breedte en hoogte overbruggen. Voor de lamel zelf kun je kiezen uit verschillende breedtes: denk aan smalle lamellen van 16, 25 of 35 mm voor een minimalistische uitstraling. Of 50 of 70 mm voor een uitstraling die past bij de interieurs van nu. Elk materiaal komt met z’n eigen formaten en mogelijkheden. Laat je daarom goed informeren door een van onze Carpetright-collega’s. 

Aankleding jaloezieën op maat

Denk je er met de kleur en het materiaal al te zijn, dan heb je het mis. De kleur en print van de ladderband (de banden die de lamellen op hun plek houden) kun je ook zelf bepalen. Denk aan een witte jaloezie op maat met een zwarte ladderband. Of jaloezieën met een betonlook en een okergele ladderband. Die ladderband kan net even de knipoog naar je interieur zijn. Wil je het simpel houden en ga je liever voor goedkope jaloezieën op maat? Dan laten we de ladderband achterwege. 

Montagemogelijkheden    

Wist je dat jaloezieën ook geschikt zijn voor kantelramen of kiepramen? In dat geval houden spandraden en fixeersteunen de jaloezieën perfect op hun plek. Zit er een slot op je kozijn? Dan zorgen onze afstandssteunen dat de jaloezie op maat daar mooi voorlangs valt. Heb je een ‘gewoon’ recht raam te bekleden? Kies dan voor een vrij hangende jaloezie op maat, zonder poespas. Onze collega’s in de winkel weten voor elk soort raam een passende oplossing. 

Bedieningsmogelijkheden    

Jaloezieën op maat bedien je met een optrekkoord en tuimelkoord- of stok. Het optrekkoord gebruik je om het geheel helemaal op te trekken. Bijvoorbeeld wanneer je de ramen wilt wassen of wanneer je naar buiten wilt kijken. Met het tuimelkoord of -stok (net wat je wilt) kantel je de lamellen precies zoals je ze wilt hebben.

Goedkope jaloezieën op maat

Bij elk gordijn geldt: hoe meer basic, hoe goedkoper je uit bent. Less is more. Zo ook bij Goedkope jaloezieën op maat. Heb je een klein budget? Kies dan voor neutrale jaloezieën op maat van kunststof. Ook de bedieningsmogelijkheden en de ladderband spelen een rol in de prijs. De meest basic bediening is de meest voorkomende en daardoor goedkoper. Een ladderband kan mooi zijn, maar een koord door de lamel volstaat ook en scheelt in prijs. 

Hoe meet je je raam het beste op?

Het begint met goed materiaal om mee te meten. Gebruik bij voorkeur een rolmaat omdat je dan in één keer kunt meten, zonder onderbreking. Bedenk of je wilt dat de jaloezie in het kozijn valt (dus nagenoeg tegen het raam aan) of voor het kozijn langs. Meet vervolgens de hoogte en breedte van je raam twee keer. Reken in de hoogte 20 centimeter extra voor het montagesysteem én om zeker te weten dat je jaloezieën hoog genoeg zijn. Twijfel je? Bel met onze klantenservice, zij helpen je graag verder. 

Naar boven