Laden...

Aluminium jaloezieën

Je ziet ze steeds meer jaloezieën terug in woonkamers, keukens en slaapkamers. Aluminium jaloezieën zijn super functioneel, stijlvol en veelzijdig in gebruik. Je kan de hoeveelheid licht en privacy snel en gemakkelijk doseren door de stand aan te passen. 

Kies een kleur die bij het interieur past    

Denk nu niet dat aluminium jaloezieën alleen maar in ijzerkleurige tinten te krijgen zijn. Elke kleur of print is denkbaar als het gaat om aluminium. Kies een leuke, knallende kleur voor bijvoorbeeld een kinderkamer. Of een print van hout, stof of beton voor een rustige maar wel opvallende uitstraling in je woonkamer. 

Zelfs binnen een jaloezie kan je in kleur variëren: kies bijvoorbeeld voor een kleurverloop van licht naar donker, wat een soort schaduweffect geeft. Of kies voor twee kleuren: bijvoorbeeld donker- en lichtgrijs.

Welke lamelbreedtes zijn beschikbaar?    

Lamellen zijn in veel breedtes te krijgen: 16, 25 en 25 millimeter of de nu populaire 50 of zelfs 70 millimeter. Hoe breder de lamel, hoe robuuster de uitstraling.

Vochtbestendig en makkelijk schoon te maken

Aluminium jaloezieën zijn ideaal voor ruimtes waar het vochtig is. Denk aan de badkamer of de keuken bijvoorbeeld. Spatwater blijft op de lamel liggen en is gemakkelijk af te nemen of droogt vlekkeloos op. Daarnaast kan aluminium tegen een stootje. Denk aan de springerige poten van een hond of grijpgrage kinderhandjes.
     

Kies voor een stijlvolle afwerking

Naast een mooie print nog meer creativiteit aan je jaloezie toevoegen? Kies dan voor een ladderband in een leuke kleur of print. Ze zijn verkrijgbaar in diverse breedtes. Het voordeel hiervan is dat de gaatjes, die normaal zichtbaar zijn in de jaloezie omdat het koord hier doorheen loopt, nu achter de ladderband vallen. Een stijlvolle afwerkingsmogelijkheid dus! 

Welke montagemogelijkheden zijn er?    

In veel kamers zie je vrijhangende jaloezieën. Deze zijn ook perfect voor een vast, recht raam. Heb je behoefte aan meer steun voor de jaloezie? Omdat het betreffende raam vaak open staat? Of zit er een klink of slot op het raam? Dan houden spandraden, fixeersteunen en afstandsteunen de aluminium jaloezieën op hun plek. Onze collega’s in de winkels denken met je mee over een passende montage op jouw raam.

Combineren aluminium jaloezieën en gordijnen

Jaloezieën zijn op zichzelf een stijlvolle aankleding. Een trend die we nu veel zien is een combinatie van jaloezieën (of vouwgordijnen en rolgordijnen) met      gordijnen. Omdat de jaloezie mooi smal is en vaak in het raamkozijn valt, is de combinatie met gordijnen zo gemaakt. De combinatie is functioneel door het verduisterende, isolerende effect en een verbetering van de akoestiek in huis. Het is esthetisch omdat het je raam een extra sfeervolle aankleding geeft.

Aluminium jaloezieën op maat


Maatwerk geeft altijd het mooiste resultaat. Meet je raam zelf op door de lengte en breedte op te meten. En meet twee keer om eventuele rekenfoutjes te voorkomen. Reken in de hoogte 20 cm extra voor het montagesysteem. Zie hier    andere slimme opmeettips. Liever de boel laten opmeten? Dat kan natuurlijk ook. Maak een afspraak met onze meetexperts.

Naar boven