Laden...

Op zoek naar een hor? Laat je inspireren!

Onze lentes en zomers lijken steeds langer te worden en dat zijn nu net de twee seizoenen waarin verschillende insecten er een doel van lijken te maken om jouw huis binnen te treden. Voor je het weet stikt het van de vliegjes en wespen in je woning en dat wil je natuurlijk voorkomen! Een hor biedt dan uitkomst.

Op het gebied van horren vind je in het assortiment van Carpetright alles wat je nodig hebt, maar de juiste hor voor jouw specifieke wens vinden kan lastig zijn. Geen probleem! We inspireren je graag door je mee te nemen naar de wereld van raam- en deurhorren zodat je in een mum van tijd weet wat er allemaal mogelijk is. Lees snel verder en ontdek de opties die je hebt als je op zoek gaat naar de juiste hor.

Inzethor voor draaikiepramen

Draaikiepraam… Een woord dat je niet elke dag in de mond neemt. Maar wat is het eigenlijk? Draaikiepramen zijn ramen die je tegenwoordig veel ziet en die een multifunctioneel karakter hebben. Zo kun je de bovenkant naar binnen laten ‘kiepen’ waardoor er frisse lucht naar binnen komt en heb je daarnaast de mogelijkheid om het raam ‘gewoon’ open te doen.

Voor deze speciale ramen heeft Carpetright verschillende hor-oplossingen voor je in petto. De inzethorren die voor deze ramen zijn ontwikkeld worden geklemd tussen het raam en het kozijn waardoor er dus niet geboord of geschroefd hoeft te worden. Weet je niet zeker of jouw draaikiepraam geschikt is voor een inzethor? De kans is groot dat dit wel het geval is. In het assortiment van Carpetright vind je namelijk inzethorren voor aluminium, hout en kunststof. Verder heb je de optie om jouw inzethor precies op maat te laten maken. De minimale maat is 40x40 cm en de maximale maat is maar liefst 120x240 cm. Voor elk specifiek materiaal zijn er speciale montagesets beschikbaar. Tip: Wil je je hor mooi aan laten sluiten op de rest van het interieur? Vergeet dan niet om de juiste kleur te kiezen. De inzethorren zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in populaire kleuren zoals zuiver wit (RAL 9010), crèmewit (RAL 9001) en dennengroen (RAL 6009). Daarnaast heb je de keuze uit zwart of grijs gaas.

Rolhor voor draai- en dakramen

De rolhor is een hor die je als het ware over een raam naar beneden rolt. Het grote voordeel van deze horvariant is dat hij zowel aan de binnen- als de buitenkant gemonteerd kan worden. Over het algemeen wordt de rolhor gezien als dé oplossing voor naar buiten draaiende ramen én voor dakramen. De rolhor kan ook worden bevestigd op een raam dat naar binnen draait, maar deze wordt dan wel aan de buitenkant bevestigd. Daarnaast is het goed om te weten dat de rolhor wordt gemaakt met een aluminium cassette en geleiders.

Als je een hor voor jouw draai- of dakraam overweegt, is het natuurlijk wel zo fijn als je weet wat er precies mogelijk is. Zo ben je in staat om de juiste keuze te maken. In het geval van een rolhor is het daarbij belangrijk om even jouw raam op te meten. De minimale breedte en hoogte van de rolhor is namelijk 40 bij 30 cm en het maximum ligt op 150 bij 170 cm. De kans is groot dat jouw raam binnen deze grenzen valt, maar het is altijd goed om er zeker van te zijn!

Een rolhor moet vooral functioneel zijn, maar het oog wil ook wat. Carpetright biedt je de mogelijkheid om de rolhor in verschillende RAL-kleuren te bestellen zodat je de hor goed aan kunt laten sluiten op de rest van de ruimte.

Kies het juiste gaas voor de rolhor

Bij een aantal horvarianten heb je de mogelijkheid om zelf het gaas te kiezen en elk gaas heeft z’n eigen specifieke eigenschappen. Het reguliere gaas is gemaakt van een sterk kunststof gecoat fiberglas. Er is ook een mogelijkheid om het gaas uitgevoerd te laten worden met Polltex, met de nadruk op pol. Dit gaas is speciaal ontworpen om pollen buiten te houden en dus een ideale oplossing voor hooikoortspatiënten. Tot slot heb je de optie om voor Reflex Black te kiezen. Dit gaas blinkt uit als het aankomt op zonwering.

Rolhor voor deuren

Naast ramen is het uiteraard mogelijk om je deur te voorzien van een hor. Hierbij geldt dat het monteren van een hor een optie is voor zowel naar binnen als naar buiten draaiende deuren. Daarnaast kan de hor ook gemonteerd worden bij een schuipui. Kortom, er is altijd wel een oplossing voor je! Het gaas van deze horren wordt gemaakt met een versterkte zoom en de magneetsluiting zit verwerkt in de geleiders. Het is goed om te weten dat plaatsing in en op het kozijn mogelijk is.

Deze horren hebben als voordeel dat ze multifunctioneel zijn. Zo houden ze niet alleen vervelende insecten buiten, maar bieden ze ook een oplossing als je bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren hebt die niet zomaar naar buiten mogen. Laat je inspireren door alle opties en kies voor een voordelige rolhor!

Plisséhordeur

De plisséhordeur is dé oplossing als je zelf meerdere opties wil hebben bij het bedienen van jouw hor. Deze hordeur heeft een maximaal bereik van maar liefst 4 meter en blijft dankzij de kunststof kettinggeleiding op elke gewenste stand staan. Daar komt nog eens bij dat je deze hordeur makkelijk monteert middels een uniek kliksysteem. Dat betekent dat je in een mum van tijd geniet van je hordeur, maar dat je hem in de koude wintermaanden ook heel snel weer hebt verwijderd. Ideaal! Ook hier geldt dat je de mogelijkheid hebt om te kiezen voor de kleur die bij je past.

Advies nodig?

Zoals je ziet heb je veel opties als je op zoek gaat naar een op maat gemaakte hor. Wellicht twijfel je nog tussen twee varianten of ben je benieuwd wat een expert je adviseert. De experts van Carpetright staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Plan bijvoorbeeld een afspraak in op een moment dat jou uitkomt. Samen wordt er dan gekeken naar de beste mogelijkheden en tijdens het vrijblijvende gesprek heb je uiteraard de mogelijkheid om alle vragen te stellen die je maar wilt.

Naar boven