Laden...

Wave gordijnen.

De naam zegt het al, een wave gordijn is een gordijn met een golvende (wave) plooi. Zowel dicht als open blijft de plooi mooi zichtbaar, waardoor het gordijn een strak en modern uiterlijk krijgt. Hoe je de perfecte wave plooi gordijnen voor jouw raam kiest? Lees hier alles over het wave gordijn.

Dé redenen om voor wave gordijnen van Carpetright te kiezen:

 • De perfecte gordijnen voor een eigentijds interieur
 • Veel keus in kleuren, stofsoorten en prints
 • Compleet met een bijpassende rail (in meerdere trendy kleuren!) en speciale runners
 • Ook uit te voeren met een elektrisch bedienbare rail
 • Vrijwel alle stoffen kunnen uitgevoerd worden met een wave plooi
 • Volledig op maat te maken
Wave gordijnen
Wat is een wave plooi?

Wat is een wave plooi?

Een wave gordijn kun je herkennen aan een gelijkmatige, golvende plooi aan de bovenkant van het gordijn. Dankzij de speciale runners blijft een wave gordijn altijd perfect in vorm en zijn de plooien gelijk verdeeld. Schuif je het gordijn open, dan ontstaat een compacte golfplooi. Doe je de gordijnen dicht, dan krijg je een grotere wave plooi in je gordijn. Wave plooi gordijnen komen door hun strakke en rustige uitstraling goed tot hun recht in een modern interieur. Bij Carpetright zijn vrijwel alle gordijnstoffen uit te voeren met een wave plooi.

Wat zijn de voor- en nadelen van wave gordijnen?

Overweeg je om wave plooi gordijnen aan te schaffen? Houd rekening met deze voor- en nadelen:
Voordeel wave gordijnen

 • Zowel dicht als open hangt een wave gordijn perfect
 • Vrijwel alle stoffen van Carpetright kunnen met een wave plooi worden uitgevoerd
 • Geen zichtbare naden in de gordijnstof bij het gebruik van kamerhoge stoffen
 • Volledig op maat van jouw raam te maken

Nadeel wave gordijnen

 • Hangt golvend onder de rails, dus er kan bovenaan wat licht doorheen schijnen
 • Speciale gordijnrails en runners nodig. Onze specialisten in de winkel helpen je graag
 • Soms meer stof nodig dan bij standaard gordijnen
 • Het pakket gordijnen is dieper dan normale gordijnen, de rail moet daardoor iets verder van het raam worden bevestigd
Wat zijn de voor- en nadelen van wave gordijnen?
Verschillende stoffen in het assortiment

Verschillende stoffen in het assortiment

Bijna alle stoffen zijn geschikt voor een golvende plooi, maar hoe dunner de stof des te soepeler de plooi valt. Inbetween gordijnstoffen en vitrages zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor de wave plooi. Een wave gordijn valt het mooist met kamerhoge stoffen. Deze bestaan uit één stuk van plafond tot vloer, zodat er geen naden in zitten die het golfeffect verstoren of storend ogen. Onderaan worden wave gordijnen afgewerkt met een zoom. Een verduisterend gordijn in de slaapkamer kan ook worden uitgevoerd met een wave plooi. Houd er dan rekening mee dat het gordijn golvend onder de rails hangt en dat er bovenaan wat licht doorheen kan schijnen.

Welke gordijnrails heb ik nodig?

Om de wave gordijnen mooi in de plooi te laten vallen, heb je speciale wave runners nodig. Deze runners zorgen ervoor dat de gordijnen standaard in de plooi schuiven waardoor de gordijnen altijd, zowel dicht als open, mooi blijven hangen. De runners zijn aan elkaar verbonden met een touwtje en de afstand is altijd gelijk. Je kunt kiezen uit een runnerafstand van zes of acht centimeter. Een wave gordijn hangt onder de rails, en niet vóór de rails zoals bij andere gordijnen, waardoor de rails zichtbaar is. Kies je voor een neutrale rails of maak je een mooie combinatie met de gordijnstof? Een waverails is beschikbaar in de kleuren wit, zilver, zilver brush, light polish en zwart. Wist je dat je ook voor een elektrische rails kunt kiezen? Met één druk op de knop gaan je gordijnen dan open en dicht.

Welke gordijnrails heb ik nodig?
Tips: wave gordijn ophangen

Tips: wave gordijn ophangen

De aanschaf van gordijnen is een investering, maar je hebt er daarna jarenlang plezier van. De uitstraling van je nieuwe gordijnen valt of staat met de manier waarop ze worden opgehangen. Ga je de wave gordijnen zelf ophangen? Neem er dan de tijd voor. Zorg in ieder geval dat de rail recht hangt en op voldoende afstand van het raam, anders kunnen je gordijnen niet vrij hangen. De buitenkant van een wave gordijn moet altijd naar de raamkant toelopen. Wees voorzichtig met het plat drukken van de gordijnband, dit komt het golvende effect niet ten goede. Laat je ophangen liever aan een professional over? Dat begrijpen we. Maak gebruik van onze plaatsingsservice, zodat jouw nieuwe gordijnen en andere raamdecoratie perfect hangen zonder gedoe.

Gordijnen kopen bij Carpetright

Meer weten over wave gordijnen?

Nieuwe wave gordijnen zijn bepalend voor de sfeer in je interieur. We begrijpen dat je de stoffen graag met eigen ogen wil bekijken om je keuze te bepalen. Heb je behoefte aan wat extra advies? De specialisten in onze winkels staan voor je klaar. Daarnaast kun je je ramen gratis laten opmeten. Geen zin of tijd om zelf je wave gordijnen op te hangen? Onze plaatsingsservice neemt je alle zorgen uit handen. Kom langs in jouw Carpetright vestiging!

Raamdecoratie van Carpetright

Meer weten over wave gordijnen?

Nieuwe wave gordijnen zijn bepalend voor de sfeer in je interieur. We begrijpen dat je de
stoffen graag met eigen ogen wil bekijken om je keuze te bepalen. Heb je behoefte aan wat
extra advies? Onze specialisten in onze 88 winkels staan voor je klaar. Daarnaast kun je je
ramen gratis laten opmeten. Geen zin of tijd om zelf je wave gordijnen op te hangen? Onze
plaatsingsservice neemt je alle zorgen uit handen. Kom langs in jouw Carpetright vestiging!

Naar boven