Laden...

Wave gordijnen

De naam zegt het al, een wave gordijn is een gordijn met een golvende (wave) plooi. Zowel dicht als open blijft de plooi mooi zichtbaar, waardoor het gordijn een strak en modern uiterlijk krijgt. Hoe kies je nu de perfecte wave plooi gordijnen voor jouw raam? Lees hier alles over het wave gordijn.

 

Stoffen voor wave plooi gordijnen

Bijna alle stoffen zijn geschikt voor een golvende plooi, maar hoe dunner de stof des te soepeler de plooi valt. In between gordijnstoffen en vitrages zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor de wave plooi. Een wave gordijn kan alleen en valt het mooist met kamerhoge stoffen. Deze bestaan uit één stuk van plafond tot vloer, zodat er geen naden in zitten welke het golfeffect verstoren of lelijk kunnen tonen.

Onderaan worden de wave gordijnen afgewerkt met een zoom. Wanneer je voor een verduisterend gordijn in de slaapkamer kiest, kan je dit ook met een wave plooi doen. Dan valt het gordijn mooi gelijkmatig onder de rails. Hou er dan wel rekening mee dat het gordijn golvend onder de rails hangt en dat er hier wat licht doorheen kan schijnen.

 

Wat zijn de voor- en nadelen? voordelen

  • zowel dicht als open hangt een wave gordijn goed
  • verkrijgbaar in vele kleuren en stoffen
  • geen zichtbare naden in de gordijnstof
  • volledig op maat te maken

Gordijnrails voor een wave gordijn

Om de wave gordijnen mooi in hun plooi te laten vallen heb je speciale wave runners nodig. Deze runners zorgen ervoor dat de gordijnen standaard in de plooi schuiven waardoor de gordijnen altijd, zowel dicht als open, mooi blijven hangen. De runners zijn aan elkaar verbonden met een touwtje en de afstand is altijd gelijk. De runnerafstand kan zes of acht centimeter zijn. Een wave gordijn hangt onder de rails waardoor de rails ook zichtbaar is. Goed om bij de keuze van je rails hier ook rekening mee te houden.

Een waverails is beschikbaar in de kleuren wit, zilver, zilver brush, light polish en zwart. Wist je dat je ook voor een elektrische rails kunt kiezen waardoor je met één druk op de knop de gordijnen kunt openen en sluiten?

Naar boven