Laden...

Vitrage

Lichtdoorlatend met behoud van privacy. Als je het hebt over vitrage dan zijn deze twee eigenschappen helemaal van toepassing. Vitrage is al jaren populair vanwege de vele voordelen. Combineer vitrage eenvoudig met andere raamdecoratie en ontdek de nieuwe vitragestoffen én -kleuren.

Glasgordijnen

Vitrage wordt ook wel glasgordijn genoemd in verband met de lichte en fijne structuur van de stof en hetzelfde effect daarvan op de ruimte. De lichtdoorlatende eigenschappen van de stof zorgen voor mooi, diffuus licht in je kamer. Daarnaast zorgt vitrage voor privacy. Mensen die voorbij lopen kunnen niet makkelijk naar binnen kijken en binnen ervaar je wel het leven buiten.

Mix & match met gordijnen

Vitrage gordijnen zijn dé gordijnen als het gaat om combineren. Zo zie je ook vaak dat vitrage gordijnen worden gecombineerd met overgordijnen. Dat komt doordat vitrage fijn en licht van stof is en dus niet veel ruimte inneemt. ’s Avonds en ’s nachts schuif je de overgordijnen dicht, overdag gebruik je alleen de glasgordijnen.

We zien steeds meer dat brede, houten jaloezieën en vitrage gordijnen met elkaar gecombineerd worden. De combinatie van die twee soorten frisse, minimalistische gordijnen geven het raam een aangeklede, eigentijdse uitstraling.

Plooien glasgordijnen

Bij Carpetright maken we vitrage met drie verschillende plooien. Zo kennen we de enkele plooi. Eenvoudig, voor een basic uitstraling. De dubbele plooi is de meest gebruikte plooi in Nederland. Hij oogt iets luxer en zorgt voor een mooie, duidelijke plooival in het gordijn. De triplooi is het meest geschikt voor vitrage en andere lichte, soepele gordijnstoffen. Het geeft een volle uitstraling. Doordat het gordijn op de plek van de plooi minder licht doorlaat speelt het gordijn met het licht. Dat geeft een prachtig lichteffect in je kamer.

Wit, kleuren en prints vitrage

De meeste mensen kiezen voor een lichte kleur vitrage. Om zo de lichtdoorlatende eigenschappen van het gordijn optimaal te behouden. Denk aan wit, licht grijs, crème, taupe, beige of bijvoorbeeld licht roze, licht groen of licht blauw. Of een combinatie van bijvoorbeeld licht en donker grijs of wit en zandkleur. Dat neemt niet weg dat zwarte vitrage met lichte, horizontale lamellen ook steeds meer terrein wint in moderne huiskamers. De kleur of een motief is helemaal afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Onze adviseurs in de Carpetright winkels denken graag met je mee.

Vitrage en inbetween

Goed om te weten is dat met vitrage en inbetween gordijnen vaak hetzelfde wordt bedoeld. Beide staan bekend om hun lichtdoorlatende effect en uitstekende combinatie met andere gordijnen. Beide gordijnen kennen een combinatie van de beste eigenschappen van katoen, linnen en polyester. Vraag onze collega’s in de winkel om mee te denken in welke stof het beste past bij jouw situatie en raam.

Vitrage op maat kopen

We hebben in onze winkels vitrage gordijnen op maat. Laat je het op maat maken liever aan de experts over? Dan is het enige wat we nodig hebben de juiste maten van je raam. Vitrage gordijnen koop je het beste bij Carpetright.

Zelf meten doe je door met een rolmaat, de hoogte en breedte van je raam op te meten. Bedenk natuurlijk van tevoren of je wilt dat het gordijn tot de vloer, verwarming of vensterbank valt. En meet twee keer om meetfouten te voorkomen.

Laat je ook het meten liever aan de experts over? Plan dan een meetafspraak in, dan komen we zo snel mogelijk bij je langs.

Naar boven