Laden...

Verduisterende gordijnen

Mensen slapen langer in een donkere slaapkamer en een goede gezondheid begint bij een goede nachtrust. Reden genoeg om eens te informeren naar verduisterende gordijnen. Waar moet je op letten? Wat zijn de do’s en dont’s?

Verduisterende gordijnen zijn speciaal gemaakt om lichtstralen buiten te houden. Ideaal dus voor slaapkamers maar ook voor woonkamers als je iets meer privacy wilt. De hoeveelheid licht die wordt verduisterd hangt af van de gekozen kleur, confectie en de plaats waar het gordijn wordt opgehangen. Wist je dat verduisterende gordijnen ook isolerend werken en de kou in de winter en de warmte in de zomer buiten houdt?


Verduisterende coating

Carpetright heeft meerdere verduisteringsgordijnen die geen licht doorlaten. Uitermate geschikt om ruimtes volledig te verduisteren. We hebben allerlei verschillende kleuren en patronen die kunnen worden voorzien van een verduisterende coating. Het is goed te weten dat donkere kleuren altijd beter verduisteren dan lichte.


Plooigordijn voor optimale verduistering

Let bij het kopen van verduisterende gordijnen ook op de manier van ophangen. Je kan verduisterende gordijnen bijvoorbeeld samenstellen met een plooi of met ringen. Voor optimale verduistering kun je het beste een plooigordijn nemen. Hierbij komt het gordijn vóór de rails te hangen in plaats van eronder of eromheen waardoor zo min mogelijk licht langs of over het gordijn komt te schijnen.

Ook voor in de kinderkamer


De verduisterende gordijnen worden altijd op maat gemaakt zodat er geen kieren ontstaan waar het licht nog langs kan komen, ook overdag niet! Met name in de babykamer kan dat handig zijn. Het hele jaar door kan de kinderslaapkamer dan verduisterd worden. Voor het verduisteren van een kinderkamer adviseren we een verduisterend rolgordijn. Deze zijn relatief voordelig en zijn beschikbaar voor de meest merken dakraam of op maat.

Verduisterende gordijnen saai en altijd donker? Nee hoor, ze zijn er in kleurige patronen en figuren en zijn zeer geschikt om iedere kinderkamer op te fleuren.


Maximale verduistering


Wil je je slaapkamer maximaal verduisteren? Ga dan voor verduisterende rolgordijnen met koof en zijprofielen. Deze profielen sluiten de zijkanten helemaal af. Of kies een dupligordijn met een verduisterende stof en laat het dupligordijn voorzien van zijprofielen. De zijprofielen gaan hinderlijke lichtinval tegen.


Groot assortiment verduisterende gordijnen


Wij hebben een groot assortiment aan verschillende gordijnstoffen. Zo heb je bij Carpetright de keuze uit: katoen, linnen, viscoses, polyester en acryl. Elke stof heeft zijn eigen eigenschappen. Vaak wordt een mix van meerdere vezels gebruikt om zo de gunstige eigenschappen van verschillende vezels te combineren. Je hebt natuurlijke vezels zoals katoen en zijde en kunstmatige vezels zoals polyester en polyacryl.

Alhoewel alle stoffen in principe te combineren zijn met een verduisterende coating, raden wij aan om geen natuurlijke stoffen te combineren met een verduisterende synthetische voering. Dit vanwege de verschillende krimpeigenschappen van de onderlinge stoffen.


Meetinstructies voor gordijnen


Verduisterende gordijnen kan je kant en klaar aanschaffen of op maat laten maken. Heb jij hulp nodig met het opmeten van je gordijnen? Of weet je niet zo goed of je het gordijn wilt plaatsen op de dag of in de dag? Of weet je überhaupt niet wat er bedoeld wordt met op de dag of in de dag? Bekijk dan onze meetinstructies.

Je kunt natuurlijk ook ons Gratis opmeet afspraak formulier invullen. Wij nemen dan binnen vijf werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Naar boven