Laden...

Velours gordijnen

Deze luxe stof velours is een nieuwe trend in veel interieurs. Niet alleen in gordijnen maar ook in banken, stoelen, wandkleden, kussens kom je deze glamoureuze stof tegen. Velours gordijnen worden al van oudsher gebruikt. En dat is niet zonder reden!

Eigenschappen velours gordijnen

Naast de luxueuze, aaibare uitstraling van velours zijn we bij Carpetright fan van deze gordijnen omdat velours een zware, solide stof is. Dat maakt dat de stof goed verduistert, tot wel 95%. Ideaal bijvoorbeeld voor je slaapkamer. De zware stof heeft meer voordelen. Het werkt namelijk isolerend, dus het houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer warmte buiten.

Daarnaast kan het tegen een stootje van bijvoorbeeld speelgoed. Het wollige oppervlak absorbeert makkelijk afdrukken van onder meer plakkerige kinderhandjes waardoor vlekken niet snel zichtbaar zijn.

Voor de slaapkamer en woonkamer

De verduisterende werking van velvet maakt de gordijnen ideaal voor je slaapkamer. De uitstraling van fluwelen gordijnen geeft je woonkamer al snel een knusse sfeer. Afhankelijk van hoe je het combineert.

Combineer je velours gordijnen met hout, wol en natuurtinten, dan draagt de stof bij aan een Scandinavische look. Combineer het met andere soorten fluweel, goud en een vloerkleed met een rijke print? Dan geeft dat je woonkamer een glamoureuze sfeer.

Gordijnen: velours, velvet, of fluweel?

Gordijnen: velours, velvet, of fluweel? Deze termen worden veel door elkaar gebruikt en betekenen voor veel mensen hetzelfde. Er is wel een nuance verschil tussen fluweel, velvet (Engels voor fluweel) en velours. Velours is de ruwe, minder glanzende variant van fluweel waarbij de lusjes in de oppervlakte zijn losgesneden. Dat geeft het het ruwere, maar wel zachte, effect.

Het luxe imago heeft de stof te danken aan dat fluweel vroeger was voorbehouden aan de rijkere mensen. Als het gaat om gordijnen zijn velvet, velours of fluwelen verschillende benamingen voor dezelfde stof.

Plooi draagt bij aan stijl

Bij Carpetright kan je fluwelen gordijnen krijgen met drie plooien: de enkele plooi, dubbele plooi of waveplooi. De enkele plooi is ideaal voor de zware stof van velours en maakt het dikke gordijn compact wanneer het is opengeschoven. Een enkele plooi valt namelijk makkelijk in elkaar. De dubbele plooi geeft het gordijn een net iets luxere uitstraling. Bij een waveplooi zorgen de ringen in het gordijn voor een mooie golvende plooi. Zowel open als dicht zorgt dat voor weer een andere sfeer.

Slim combineren

Velours gordijnen zijn goed te combineren met een lichtdoorlatende vitrage op dezelfde roede of een tweede roede. Dit zorgt ervoor dat het licht overdag wel gewoon naar binnen kan, zonder dat de zon ongewild je kamer verwarmt of dat je geen privacy meer hebt. ’s Avonds en ’s nachts heb je dan het comfort van de verduisterende, luxe velours gordijnen.

Verschillende kleuren

We hebben velours gordijnen in allerlei kleuren: blauw, bruin, wit, oudroze, groen, rood, enzovoort. Het is goed om deze luxe, aaibare stof in het echt te zien én te voelen in één van onze winkels. Kies dan ook gelijk een bijpassende rails of roede uit.

Zelf inmeten en ophangen

Ga je voor op maat gemaakte velours gordijnen? Zorg dan voor een metalen rolmaat of vaste meetlat die lang genoeg is om in één keer te kunnen meten. Kies vervolgens hoe je wilt dat het gordijn valt: tot op de grond, tot op de verwarming of tot op de vensterbank.

Velours gordijnen laten inmeten

Het laten inmeten van gordijnen door een van onze meetprofessionals kan natuurlijk ook. Maak via onze klantenservice een afspraak.

Hoe moet je velours gordijnen wassen?

Om te voorkomen dat je velours gordijnen faal en beschadigd uit de wasmachine komen, adviseren we de gordijnen door professionals van een stomerij te laten wassen. Zo houd je je velours gordijnen als nieuw en zijn ze lekker schoon en fris.

Naar boven