Laden...

Plooigordijnen

Een plooigordijn is het meest voorkomende gordijn in Nederland. Het plooien van de stof zorgt ervoor dat het gordijn mooi valt en het geeft het een rijke uitstraling. Er is keuze uit verschillende soorten plooien, zoals de enkele, dubbele, triplo en platte plooi. Bekijk hieronder de verschillende plooigordijnen.

Enkele plooi

Deze plooi kan worden toegepast bij zwaardere of minder soepele stoffen en staat mooi bij gordijnstoffen met patronen, omdat er minder van het dessin in de plooi wegvalt. Als het gordijn is opengeschoven, is er minder ruimte naast het raam nodig dan bij een dubbele of een triplooi.

Dubbele plooi

De vlinderplooi is de meest gebruikte plooi in Nederland en is in bijna alle stoffen te verwerken. Zowel bij ongevoerde als gevoerde gordijnen. Deze plooi oogt luxer dan een enkele plooi en zorgt voor een mooie plooival. Het is mogelijk dat de onderkant van het gordijn iets wijder uit komt te staan bij stuggere stoffen/ minder soepele stoffen.

Triplooi

Een triplooi (driedubbele plooi) is een luxe plooi, die met name geschikt is voor vitrage en soepele gordijnstoffen. De triplooi geeft het gordijn een rijke, volle uitstraling en laat minder licht door dan een gordijn met een enkele- of vlinderplooi. De triplooi wordt met name gebruikt bij transparante stoffen.

Naar boven