Laden...

Gordijnen

Ga je verhuizen of een van de kamers in je huis restylen, dan zijn gordijnen voor je woonkamer, slaapkamer en badkamer altijd een praktisch punt van aandacht. Daarnaast spelen gordijnen steeds een grotere rol in het interieur. Met gordijnen kun je een statement maken. Ze maken of breken de uitstraling van je woon-, slaap- of badkamer. Combineer dus de functionele en esthetische eigenschappen tot jouw perfecte gordijn.  

Waar je op moet letten bij het kopen van gordijnen

De term gordijnen omvat bij Carpetright alle soorten raambekleding. Van ringgordijnen tot rolgordijnen, van plisségordijnen tot jaloezieën. Wanneer je nieuwe gordijnen gaat kopen is het goed eerst stil te staan bij de gewenste functionele eigenschappen. Denk aan vragen als:

 • Hoe groot is het raam dat je wilt bekleden? 
 • In welke mate moet het gordijn bijdragen aan privacy in de ruimte?
 • Wil je dat het gordijn verduisterend is of hoeft dat niet per se?
 • Moet het gordijn bijdragen aan de isolatie? 
 • Hoe wil je het gordijn kunnen bedienen? Handmatig of elektrisch?
 • Moet het gordijn tegen een stootje kunnen? Denk aan kleine kinderen of huisdieren. 
 • Wil je het gordijn makkelijk zelf kunnen wassen? 

Maak dan de stap naar de eisen voor het design. Denk aan vragen als:

 • Mogen je gordijnen door de kleur of print een statement maken of liever niet? 
 • In welke mate wil je je raam bekleden? Met een enkel gordijn of maak je een stijlvolle combinatie van meerdere      soorten?
 • Ga je voor een trend of wil je juist een tijdloos gordijn?
 • Welke stijl kies je: landelijk, klassiek, minimalistisch, modern of juist een mix?

Wanneer je dit goed op een rijtje hebt, kun je zelf met hulp van onze collega’s een gordijn kiezen dat helemaal bij jou past.   

Welke gordijnen zijn geschikt voor de woonkamer?    

Veel mensen zetten bij gordijnen in de woonkamer de functionaliteit privacy voorop. Je wilt namelijk gewoon lekker op de bank kunnen zitten zonder dat nieuwsgierige ogen naar binnen gluren. Dan zijn plisségordijnen, vitrage of jaloezieën wat je zoekt. Deze gordijnen zijn de ideale bekleding van je raam. Maar ze hebben nog niet altijd het gewenste effect als het gaat om de aankleding. Daarom wordt vaak gekozen voor een combinatie van twee gordijnen: rolgordijnen in combinatie met overgordijnen of houten jaloezieën in combinatie met in betweens. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. De stofsoort die je kiest, bepaalt de mate van isolatie, verduistering en stevigheid. 

Welke gordijnen zijn geschikt voor de slaapkamer?    

Het is bewezen dat hoe donkerder je je slaapkamer maakt des te beter en dieper je slaapt. Daarom kiezen veel mensen voor verduisterende gordijnen in de slaapkamer. Denk aan een verduisterend rolgordijn, vouwgordijn of      plooigordijnen, ringgordijnen of wavegordijnen. Wat deze gordijnen gemeen hebben is de stofsoort. Dit is of een dikke stofsoort, denk aan velours of een stofsoort die voorzien is van een verduisterende coating. Deze coating zit altijd aan de raamzijde, zodat aan de kamerzijde het karakter van de stof niet verloren gaat. Wil je zeker zijn van optimale verduistering? Combineer dan slim. 

Welke gordijnen zijn geschikt voor de badkamer?

Bij gordijnen in de badkamer is het van belang dat ze tegen water en vocht kunnen én privacy geven. De keuze van het materiaal is dus van grote invloed als het gaat om de badkamer of keuken. Kies of voor een wat harder materiaal: denk aan pvc-jaloezieën of aluminium jaloezieën of een rol-, vouw-, of plissegordijn van polyester. Dit is een stof die niet verandert in vochtige omstandigheden en goed afneembaar is. Deze gordijnen geven door hun functionele eigenschappen ook gelijk de benodigde privacy. 

Ook voor grote ramen

Het bekleden van grote raampartijen kan best een uitdaging zijn. Nu zijn bijna al onze gordijnen in grote hoogtes en breedtes te verkrijgen. Welke gordijnen passen bij grote ramen? Paneelgordijnen! Met paneelgordijnen kun je gemakkelijk spelen met de grootte van het raam. Je creëert als het ware een optische illusie door de panelen op bepaalde plekken in het raam te hangen. Het voordeel is ook dat de panelen, wanneer het gordijn open is, achter elkaar hangen waardoor je nooit grote hoeveelheden opgepropte stof krijgt aan de zijkanten van je ramen. Naast paneelgordijnen lenen lamellen of jaloezieën van stof, hout of pvc zich uitstekend voor grote ramen. We adviseren ze in dat geval wel te combineren met andere gordijnen om het raam zo ook een aangeklede uitstraling te geven. 

Welke gordijnen houden kou buiten?

Heb je een huis uit de jaren ’30 of ouder? Dan weet je als geen ander dat ramen van enkel glas koude, tochtige plekken in het huis kunnen zijn. Met welke gordijnen kan je nu goed kou buiten houden? Door een gordijn te kiezen van een dikke stof die goed aansluit. Dat bespaart al snel veel warmte. Een stof die bij uitstek bekend staat om z’n isolerende werking is velours. Dik, compact en stijlvol. Een andere manier van isoleren met gordijnen is het slim combineren. Denk aan perfect passend vouwgordijn met een dik overgordijn. Of een rolgordijn met een stevige stof ringgordijn.

 
Verschillende stoffen en kleuren

De stofsoorten van gordijnen zijn eindeloos. Denk aan natuurlijke materialen als katoen, acryl of linnen. Of aan kunstmatige stoffen als polyester of viscose. Vaak wordt een mix van meerdere stofsoorten gebruikt om de voordelen van de verschillende vezels te combineren. Een menging van katoen, acryl of linnen met polyester bijvoorbeeld. Die eersten zorgen voor die mooie natuurlijke uitstraling, terwijl polyester onder meer zorgt voor stevigheid, makkelijk schoon te maken en het tegengaan van verkleuring en kreukels. Ideaal voor het bekleden van raam dat altijd openstaat of een veranda in verband met wind. Gordijnen zijn bij Carpetright in talloze kleuren beschikbaar, van donker tot licht en van pastel tot fel. Hierdoor zijn voor elke smaak en woonstijl gordijnen te vinden. 

Gordijnen kopen bij Carpetright

Gordijnen bestellen is niet moeilijk. We raden je aan om met de formaten van je raam naar de winkel te komen. Onze collega’s denken graag met je mee over de functionele en esthetische eigenschappen van je gordijnen. Ook kan je in de winkel het gordijn of de stof in het echt zien en aanraken. Iets wat we altijd aanraden voordat je tot de koop overgaat. Ook kun je gordijnen op maat laten maken bij ons.  

Wil je je gordijnen laten inmeten? Dat kan natuurlijk ook. Hiervoor hebben we een speciale meetservice, waarbij een van onze collega’s bij je thuis het raam komt opmeten.     

Naar boven