Raamdecoratie per categorie

Op zoek naar raamdecoratie?

Van neutrale ringgordijnen en moderne lamellen tot jaloersmakende jaloezieën en trendy rolgordijnen, je vindt het bij Carpetright. Kleed elk raam in huis aan want het heeft alleen maar voordelen. Raamdecoratie filtert het daglicht en isoleert maar is ook heel belangrijk voor het buitenhouden van nieuwsgierige blikken.

’s Avonds in de slaapkamer maar ook overdag is raamdecoratie van belang. Bijvoorbeeld als je een thuiswerker bent. Niets vervelender dan zonnestralen op je beeldscherm. Met raamdecoratie filter je het licht naar wens en regel je je eigen privacy. Kortom: met raamdecoratie voel je je de hele dag thuis in je eigen huis.

Welke raambekleding soorten zijn er?

  • Verticale lamellen
  • Plissé gordijnen
  • Jaloezieën
  • Vouwgordijnen
  • Rolgordijnen
  • Duo rolgordijnen
  • Paneelgordijnen

Wanneer je kiest voor gordijnen op maat als raamdecoratie dan heb je de keuze uit ringgordijnen, wavegordijnen of plooigordijnen. Heb je een rond of ovaal raam? Of een erker? Geen probleem. Ook voor die vormen zijn er gordijnen op maat in vele soorten en maten.

Hoe meet je raamdecoratie op?

Als de perfecte raamdecoratie is gekozen, meet je het raam allereerst op aan beide zijden. Het plafond en de vloer of het kozijn zijn niet altijd waterpas. Meet altijd met een rolmaat en voor de zekerheid twee keer zodat je er zeker van bent dat je goed gemeten hebt. Noteer altijd de kortst gemeten maat. Bij verschil in hoogte telt de kleinste maat.

Houd rekening met handgrepen, vensterbanken en verwarmingen want gordijnen moeten vrij kunnen hangen. En moet de vloer nog gelegd worden? Houd rekening met hoogteverschil bij het opmeten van de raambekleding. Carpetright biedt een gratis opmeetservice. Wij helpen je graag om je raam op de juiste manier op te meten zodat je er zeker van bent dat je de juiste afmetingen hebt tegen de beste prijs.

Drie raamdecoratie ideeën

  1. Wanneer je gaat voor ringgordijnen, wavegordijnen of plooigordijnen als raamdecoratie kan je een statement maken met de roede. Die is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Wat dacht je van blinkend goud in combinatie met beige of matzwart met een pastel?
  2. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor meerdere ramen naast elkaar? Kies voor een verloop van verschillende subtiele pastelkleuren per raam.
  3. Al eens aan dip dye gordijnen gedacht? Dip dye gordijnen hebben een kleurverloop effect en zijn aan de onderkant vaak donker en lichten naar boven toe op. Met deze raamdecoratie geef je elke ruimte een verrassende look.

Passend advies voor elke ruimte

Carpetright biedt voor elke ruimte in je huis een passende oplossing voor raambekleding. We letten daarbij niet alleen op het soort stof en de kleur maar ook op het gemak van onderhoud. Zo heeft een badkamer raambekleding nodig gemaakt van een vochtbestendige stof en vraagt een slaapkamer om een verduisterende variant. Heb je verschillende soorten raamdecoratie in de keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer en wil je toch eenheid? Kies dan overal voor dezelfde kleur.

Raamdecoratie op maat gemaakt

Bij Carpetright is raamdecoratie uitkiezen een feestje. Jij kiest en wij regelen de rest. Zo hebben wij de gratis opmeetservice. We zorgen dat je raambekleding perfect ingemeten wordt, waardoor je zeker weet dat je de juiste afmetingen hebt tegen de beste prijs. Dat geldt voor rolgordijnen en plisségordijnen maar ook de raambekleding voor bijvoorbeeld kiepramen, zolderramen en schuifpuien. We maken het je graag gemakkelijk.

Naar boven