Laden...

25 jaar Carpetright in Nederland en België

Met inmiddels meer dan 470 winkels in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België en bijna een halve eeuw ervaring mag Carpetright zich met recht de specialist noemen in het vernieuwen van het interieur.

We nemen je graag even mee in hoe we zijn gegroeid en hoe in 1995 de basis werd gelegd voor het Europese Carpetright zoals we dat nu kennen.

Het begon hier in de Benelux in 1974, toen in België Carpet-land werd opgericht, met een investering vanuit het Deense Taeppenland. Nederland volgde in 1983 met een eerste winkel aan de Stadhouderskade in Amsterdam. In hoog tempo volgden daarna vele winkelopeningen in België en Nederland; in 1995 waren het er al 50.

Belangrijke mijlpalen in de geschiedenis sindsdien zijn de uitbreiding naar Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, de zeer succesvolle introductie van laminaatvloeren in 1998 en de vele openingen van nieuwe winkels met vaak rijen nieuwe klanten voor de deur (zoals hieronder in Emmen in 1998). De introductie van gordijnen, raambekleding en behang in 1994/1995 is ook het vermelden waard.

1988: oprichting Carpetright (UK)

Jaren later dan in België en Nederland, werd in 1988 in het Verenigd Koninkrijk het bedrijf Carpetright opgericht. Dat de eerste zes letters van de naam overeenkwamen met de Nederlandse keten was toen nog toeval, maar alvast een voorbode van wat later komen ging. Hier opende de eerste winkel in Canning Town in London. In 1990 verhuisde het hoofdkantoor naar Rainham in Essex.

1995: Carpetright (UK) plant overstap naar Benelux

Eind 1995 bedroeg het aantal Britse Carpetright-winkels inmiddels 246. In die tijd ontstond in Essex het plan om voet aan de grond te gaan zetten op het Europese vasteland. Nederland en België werden gekozen als de belangrijkste markten voor uitbreiding, omdat ze cultureel vergelijkbaar zijn en geografisch dicht bij het Verenigd Koninkrijk liggen.

Enkele jaren later werd het plan werkelijkheid toen Carpetright de eerste 50% van de aandelen en 92 winkels overnam van Carpetland Benelux. Niet veel later in dat jaar volgde de andere helft van de aandelen en kwam het bedrijf volledig in Engelse handen.

In September 2005 vierde Carpetright met een groot feest dat het zijn 500ste winkel opende in Cork in Ierland. 2007 was een belangrijk jaar voor de organisatie, omdat Carpetright zijn Centrale Support Office & magazijn verhuisde naar een nieuwe locatie in Purfleet in Essex.

Sterke groei in de Benelux vanaf 2007

Vanaf 2007 werd de aanwezigheid op het Europese vasteland vergroot met een groot aantal nieuwe winkels. In juli 2008 besloot Carpetright de 11 winkels van het Brabantse tapijten-, gordijnen- en ramenbedrijf Ben de Graaff over te nemen. Dit zorgde ervoor dat het aantal winkels in België groeide naar 28 en in Nederland naar 88.

Eind 2014 nam de vloerenspecialist het besluit gordijnen en raamdecoratie toe te voegen aan het assortiment. Het bedrijf werd sinds het begin van dat jaar geleid door Managing Director Nick Worthington, die Carpetright ook vandaag de dag aanstuurt in Nederland en België.

Met ingang van 2013 blijven wij ons nog steeds verbeteren in de vloeren industrie, met 92 winkels in Nederland en 22 in België. Carpetright blijft jaar na jaar nog steeds de grootste collectie vloeren aanbieden aan zijn duizenden bezoekers, en staat garant voor de beste kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs.

Hier en nu

Inmiddels staat de teller op 110 winkels in Nederland en België. Ons nieuwe winkelconcept dat we in 2016 lanceerden, is een goed voorbeeld van de continue verbetering die we nastreven, zowel in onze collectie als in onze dienstverlening. Je vindt deze nieuwe, opgefriste winkels in bijna 30 plaatsen in Nederland en België. De komende jaren zullen alle winkels worden omgebouwd.

Hoewel we in de loop der jaren flink zijn gegroeid, zijn we nog altijd trots dat we vasthouden aan de waarden waarmee we ooit begonnen: de verkoop van kwaliteitsproducten tegen scherpe prijzen, met een hoog serviceniveau om klanten te ontzorgen. Dat zullen we zeker ook de komende 25 jaar zo blijven doen.

Naar boven