naar boven

Plooigordijnen

Het meest voorkomende gordijn in België. De stof wordt regelmatig geplooid, dit zorgt voor een mooi vallend gordijn. Er is keuze uit verschillende soorten plooien. Zie hieronder de 3 populaire plooien. Het ook mogelijk het gordijn te leveren met een platte plooi.Enkele plooi

Deze plooi kan worden toegepast bij zwaardere of minder soepele stoffen en staat mooi bij gordijnstoffen met patronen, omdat er minder van het dessin in de plooi wegvalt. Als het gordijn is opengeschoven, is er minder ruimte naast het raam nodig dan bij een dubbele of een triplooi.

Dubbele plooi

De vlinderplooi is de meest gebruikte plooi in België en is in bijna alle stoffen te verwerken. Zowel bij ongevoerde als gevoerde gordijnen. Deze plooi oogt luxer dan een enkele plooi en zorgt voor een mooie plooival. Het is mogelijk dat de onderkant van het gordijn iets wijder uit komt te staan bij stuggere stoffen/ minder soepele stoffen.

Triplooi

Een triplooi (driedubbele plooi) is een luxe plooi, die niet in alle stoffen te verwerken is. Vooral zeer soepele stoffen zijn geschikt voor deze plooi. Hij geeft het gordijn een rijke, volle uitstraling en laat minder licht door dan een gordijn met een enkele- of vlinderplooi. De triplooi wordt met name gebruikt bij transparante stoffen.

Deze website gebruikt cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over