naar boven

Kindveiligheid raamdecoratie

Uit een recent onderzoek van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit) is gebleken dat er nog steeds voor kinderen onveilige raamdecoratie in de markt wordt verkocht. Naar aanleiding van dit onderzoek kunnen wij u berichten dat alle raamdecoratie die bij Carpetright wordt verkocht voldoet aan alle wettelijk gestelde normen. U kunt dus met een gerust hart raamdecoratie bij Carpetright kopen.

Aangepaste Europese productnormen
Uit het onderzoek bleek dat het gevaar vooral zit in de koorden en kettingen van de raambekleding. Kinderen kunnen hierin verstrikt raken of zichzelf eraan ophangen. Om deze reden heeft de Europese Commissie de veiligheidsvoorschriften en productnorm voor binnenzonwering (EN13120) recentelijk aangescherpt. Ook zijn er nieuwe testnormen op de bescherming tegen wurgingsrisico’s met koord- of kettinglussen voor kinderen (EN16433 en EN16434) bijgekomen. Conform deze aangepaste normen is de bedieningslengte voor raambekleding met koord of ketting teruggebracht tot maximaal 1 meter. Zo wordt het risico op letsel met jonge kinderen beperkt.

Carpetright raamdecoratie
Wij nemen de veiligheid van kinderen uiterst serieus en daarom wordt er in de collectie van Carpetright nog een stap verder gegaan in de kindveiligheid. Al onze raamdecoratie met koord- en ketting bediende bediening worden ontkoppeld als er kracht op wordt uitgeoefend, zo is het risico op verhanging uitgesloten. Bij de juiste toepassing van onze producten zijn klanten gegarandeerd van veilige raamsystemen. Kinderen kunnen daarmee naar hartenlust bij de ramen spelen!

Deze website gebruikt cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over