Kies PVC

Een PVC vloer kent vele voordelen. PVC vloeren zijn net zo mooi als echt hout, net zo gemakkelijk te leggen als laminaat en net zo duurzaam als het sterkste vinyl. PVC vloeren zijn beschikbaar in een ruim aanbod van kleuren en patronen, passend bij vrijwel iedere stijl, persoonlijkheid en interieur. Wij helpen je graag bij het kiezen van de PVC-vloer die het beste bij je past.

Plak versus Click

Een plak PVC vloer (ook wel dryback genoemd) wordt vastgelijmd en heeft daarom geen ondervloer nodig. Wel is het van belang dat de (betonnen) ondervloer helemaal glad is. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een losse ondervloer, zul je kleine hobbeltjes goed zien. Daarom kan het nodig zijn om de (betonnen) vloer te laten egaliseren. Zo zorg je ervoor dat de vloer helemaal strak licht. Omdat de plak PVC vloer direct op de vloer wordt gelijmd, is de warmteoverdracht optimaal. Dit maakt de vloer geschikt voor vloerverwarming.

Een click PVC vloer kun je vergelijken met een laminaatvloer. Het is vrij eenvoudig te leggen. Click PVC wordt niet verlijmd en heeft een extra ondervloer nodig. Hierdoor is de warmteoverdracht minder goed dan bij de plak variant. Een voordeel van een Click PVC vloer is wel dat deze zwevend gelegd kan worden. Dit maakt dat de vloer verhuisbaar is.

Stijl en kleur

Een vloer vormt de basis van je huis. Samen met de wanden, het plafond en je meubels is dit erg bepalend voor de sfeer in huis. Bedenk daarom van tevoren welke sfeer je wilt creëren. PVC vloeren zijn er in verschillende dessins waarmee je een natuurlijke sfeer creëert. De hout- en steen dessins zie er niet alleen prachtig uit: door de voelbare structuren zijn ze nauwelijks te onderscheiden van echt hout of steen.

Brede planken

In het assortiment zijn er ook extra brede PVC planken beschikbaar. De extra brede PVC planken geven een ruimtelijk effect.

Waterbestendig

PVC vloeren zijn waterbestendig en kunnen prima tegen een beetje gespetter. Veel van onze PVC vloeren zijn daarom ook geschikt om bijvoorbeeld in de badkamer te leggen.

Stil

Een van de grote voordelen van PVC vloeren is dat ze een fantastische akoestische demping. Fijn voor jou, maar ook voor eventuele (onder)buren. Een PVC vloer kan daarom ook prima gebruikt worden in een appartementencomplex.

Vloerverwarming

Een PVC vloer past zich snel aan, aan de temperatuur in de ruimte. Dit zorgt ervoor dat de vloer warm en comfortabel aanvoelt aan je voeten. Ook is PVC uitermate geschikt voor het gebruik van vloerverwarming. PVC heeft namelijk een uitstekende warmtegeleiding en zorgt voor een optimale warmteregulering.

Chargement en cours...

Het juiste PVC kiezen

Vers le haut