Psychologie van kleuren

Psychologie van kleuren

Psychologie van kleuren

Bij Carpetright weten we dat elke binnenhuisarchitect het met ons eens is wanneer we zeggen dat elke kleur zijn eigen psychologie kent. Er is zelfs een Chinese filosofie genaamd Feng Shui die zich volledig focust op het aantrekken van positiviteit door in een ruimte het evenwicht in energie te vinden. Dus door in een ruimte het gebruik van kleuren goed op elkaar af te stemmen, kunt u elke sfeer creëren die u maar zou willen.

Heeft u een kamer die koel aanvoelt vanwege het gebrek aan natuurlijk licht? Of wilt u een intieme sfeer creëren? Gebruik dan warme kleuren bij het kiezen van uw vloer, om zo uw huis warmer en toegankelijker te maken. Sommige kleuren, vooral rood, goud en oranje, stralen warmte uit en zijn ideaal bij het creëren van een levendige en intieme sfeer in uw woon- of slaapkamer. Zo straalt rood passie, warmte, durf, intimiteit, kracht en drama uit. Door rood te gebruiken, kunt u gemakkelijk elegantie toevoegen aan een ruimte en wordt uw innerlijke persoon zowel geënthousiasmeerd als gerustgesteld.

Rood
Groen

Wanneer u een kleinere ruimte heeft, of juist een licht, fris en relaxte aura in uw huis wilt creëren, kunt u koelere kleuren gebruiken om deze stijl compleet te maken. Kleuren in verschillende tinten blauw hebben een kalmerend effect. Blauw en groen zijn natuurlijke buiten kleuren, waarvan de verschillende tinten de kleuren van koelte, kalmte, rust en slaap representeren. Deze tinten zijn van nature erg rustgevend voor het oog en staan bekend om het vermogen rust en kalmte te bevorderen. De kleur blauw vertraagt uw ademhaling en uw hartslag, waardoor u zich fysiek kalmer gaat voelen. Daarnaast hebben vloeren in een lichtblauwe kleur een vergrotend effect in een kleine ruimte, door het effect dat blauw heeft op uw netvlies. Groen is traditioneel gezien ook een populaire keuze; een kleur die bekend staat om zijn vermogen om gevoelens van veiligheid, stabiliteit, warmte en huiselijkheid op te roepen.

Chargement en cours...

Psychologie van kleuren

Vers le haut