Laden...

Alles wat je moet weten over laminaat van dé vloerenspecialist van België

Laminaat is al jaren een all time favorite. Of het nu om visgraat, tegel laminaat of heel breed laminaat gaat. Laminaat is tegenwoordig niet meer van echt hout of steen te onderscheiden, heel betaalbaar en onverwoestbaar. Overweeg je om laminaat te kopen? Een aantal tips!

Dé redenen om laminaat van Carpetright aan te schaffen:

 • Veel keus uit gerenommeerde merken zoals Quick-Step, Premoda
 • De natuurlijke uitstraling van hout mét een voelbare houtstructuur
 • Liever laminaat met een betonlook? Hebben we ook!
 • Een onderhoudsvriendelijke vloer, die tegen een stootje kan
 • Keuze uit vele kwalitatieve ondervloeren en plinten 
 • Zelf leggen is mogelijk (of kies voor onze plaatsingsservice!)
 • Voordelig geprijsd

Zo kies je de juiste laminaat vloer

Een laminaatvloer combineert de uitstraling van een natuurlijke vloer met veel praktische voordelen én een gunstige prijs. De planken zijn opgebouwd uit meerdere lagen, waaronder een laag van geperste houtvezels en een toplaag van kunststof die is voorzien van een coating. Zo komt laminaat aan z’n oersterke karakter. En dat is niet het enige, de vloer is bestand tegen licht, vuil, stof en vocht. Het is dus de perfecte vloer voor bijna iedereen: of je nu kinderen of huisdieren hebt of intensief gebruik maakt van je vloer. Lees hier meer om het juiste laminaat te kiezen.

Laminaat zelf leggen of laten leggen?

Nog een voordeel van laminaat: door het handige kliksysteem is het mogelijk om de vloer zelf te leggen. Zorg in ieder geval dat je de vloer vrij van muren en andere obstakels legt, om reflectiegeluid (geluid dat in de ruimte weerkaatst) te voorkomen. Lees hier meer over het leggen van laminaat. Laat je dat liever over aan een professional? Maak gebruik van onze plaatsingsservice. Onze specialisten zorgen dat jij binnen no-time kunt genieten van je nieuwe laminaatvloer.

Welke ondervloer heb ik nodig?

Een ondervloer zorgt voor een vlakke ondergrond, waardoor laminaat goed gelegd kan worden. Naast een stabiliserende werking heeft een goede ondervloer ook een vochtwerende en isolerende werking. Dat is vooral belangrijk wanneer je de laminaatvloer op de begane grond legt. Met de juiste ondervloer voorkom je dat je last krijgt van optrekkend vocht en kou en minimaliseert contactgeluiden. Heb je vloerverwarming? Ook dat is van invloed op de keuze van je ondervloer.

Heb ik plinten nodig?

Door een bijpassende plint wordt de naad tussen je vloer en wand netjes afgewerkt. We hebben voor bijna elke laminaatvloer een bijpassende plint. Het gaat van plakplinten tot een hoge plint in verschillende RAL-kleuren en materialen. Er zijn ook holle plinten verkrijgbaar waar je kabels in weg kunt werken. Een hoge plint beschermt je vloer tevens tegen krassen op de muur tijdens het stofzuigen of dweilen.

Laminaat schoonmaken? Fluitje van een cent!

Kies je voor een laminaatvloer dan hoef je niet vaak te poetsen. Een makkelijkere vloer is er eigenlijk niet. Door regelmatig te stofzuigen en het laminaat af en toe te reinigen met een vochtige doek en laminaatreiniger verleng je de levensduur. Verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen de vloer beschadigen, dus wees daar voorzichtig mee. Carpetright heeft speciale reinigingsproducten voor laminaatvloeren. Lees meer over het onderhoud van je laminaatvloer.

Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Laminaat en vloerverwarming kun je goed met elkaar combineren. Kies voor laminaat en een ondervloer met een relatief lage warmteweerstand. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om je vloer op te warmen en hoe minder efficiënt je vloerverwarming is. Deze laminaatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming.

Het verschil tussen laminaat en PVC

PVC en laminaat lijken op het eerste gezicht behoorlijk op elkaar. Toch zijn er een aantal verschillen:

 • PVC is gemaakt van een kunststof die dun en soepel is. Laminaat bestaat uit meerdere, samengeperste lagen en is in de meeste gevallen wat dikker dan PVC.
 • De meeste laminaatvloeren worden zwevend gelegd, terwijl je PVC ook kunt verlijmen op de ondergrond.
 • Laminaat vloeren zijn afgewerkt met een harde anti-kras laag, daardoor zijn krassen vrijwel uitgesloten op deze vloer. PVC is iets krasgevoeliger, maar is ook voorzien van een sterke coating.
 • Beide vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. PVC is een iets betere warmtegeleider dan laminaat, waardoor de warmte sneller wordt afgegeven.
 • PVC is de meest stille vloer van de twee, maar een laminaat vloer is door de juiste ondervloer ook geluiddempend en stil.
Bekijk ons laminaat online

Bekijk ons laminaat online

Bij Carpetright vind je laminaat van mooie, gerenommeerde merken zoals Quick-Step én een scherp geprijsd huismerk. Daardoor vind je altijd de vloer die bij jouw woonstijl past. Shop online of laat je inspireren in een van onze 92 vestigingen door heel Nederland.

Bekijk ons laminaat online

Bekijk onze tapijten online

Bij Carpetright vind je laminaat van mooie, gerenommeerde merken zoals Quick-Step én een scherp geprijsd huismerk. Daardoor vind je altijd de vloer die bij jouw woonstijl past. Shop online of laat je inspireren in een van onze 92 vestigingen door heel Nederland.

Naar boven